Zakorači u svijet

Zakorači u svijet

Outwardb Projekti za sufinanciranje programa Komentirajte

Trogodišnji projekt „Zakorači u svijet!“ Hrvatske škole Outward Bound provodi se od studenog 2015. uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, s glavnim ciljem informiranja mladih diljem Hrvatske o mogućnostima mobilnosti te poticanja i uključivanja mladih u nacionalnu i međunarodnu mobilnost. Partneri u projektu su nam Ekonomska škola Vukovar i Strukovna škola Gospić.

MDOMSP

U 1. godini provedbe održali smo 2 kontakt seminara s predstavnicima škola, 7 radionica u školama za učenike te 6-dnevni Outward Bound program na Velebitu za mlade.

12.12.2015. održali smo 1. kontakt seminar u prostoru udruge u Zagrebu i na njemu okupili predstavnike škola iz 8 različitih županija.

7.5.2016. održali smo dodatni kontakt seminar u našem uredu u Zagrebu i okupili predstavnike iz 8 različitih škola iz Zagreba i Doma za odgoj Zagreb.

Sveukupno u 1. godini provedbe okupili smo 19 predstavnika škola na kontakt seminarima, umrežili se i educirali, što je rezultiralo uspješnom organizacijom radionica u školama te uključivanjem mladih u programe mobilnosti.

21.1.2016. započeli smo s informativnim radionicama u školama a prvi su bili srednjoškolci iz Malog Lošinja te učenici 8. razreda iz osnovne škole Novi Marof, a nastavili smo s radionicama za gimnazijalce gimnazije A.G. Matoš iz Zaboka te za učenike Ekonomske škole u Vukovaru.

Sveukupno smo u 1. godini projekta 250 mladih uključili u radionice na kojima su učenici iz škola informirani o mogućnostima za njih unutar programa EU za mlade, iz prve ruke su čuli iskustva mladih koji su uključeni u mobilnost, postavljali su pitanja, razmjenili informacije i imali prilike i kasnije kontaktirati voditelje i volontere. Polaznici su nakon radionica uključeni u facebook grupu projekta kako bi se svi međusobno povezali i gdje se redovno objavljuju pozivi na moguće programe mobilnosti (međunarodni Erasmus+ projekti, Outward Bound programi) i gdje se mogu javljati, postavljati pitanja, dobiti podršku.

Seminari

6-dnevni Outward Bound program mobilnosti održan je od 19. – 24.6.2016. na Velebitu s 15 mladih iz različitih dijelova Hrvatske (iz Vukovara, iz Gospića, iz 2 različita doma za odgoj djece i mladeži – Dom Dugave iz Zagreba i Dom Rijeka).

U programe mobilnosti unutar i izvan Hrvatske (Erasmus+ programi za mlade) u 1. godini provedbe projekta uključili smo čak 58 mladih osoba u suradnji s nizom partnerskih organizacija iz Europe i šire.

Druga godina provedbe projekta započela je kontakt seminarom 5.11.2016. u novouređenom edukacijskom centru Outward Bound-a u Velikom Žitniku okupivši predstavnike iz gimnazije Gospić, strukovne škole Gospić, OŠ iz Klanca, Karlobaga i Kosinja, gimnazije Karlovac i OŠ Turanj. Uspješno smo isplanirali buduće zajedničke aktivnosti – radionice u školama, te uključivanje učenika u programe mobilnosti.

Još jedan kontakt seminar za predstavnike škola održan je 7.10,2017. te smo ukupno u 2 kontakt seminara u 2. godini projekta uključili 53 predstavnika škola iz 27 različitih škola iz cijele Hrvatske.

U 2. godini provedbe u radionice u školama, uključili smo čak 754 mladih kroz 8 radionica u 5 škola (Gospić – gimnazija i strukovna škola, Karlovac – gimnazija Karlovac i osnovna škola Turanj, te Upravna škola Zagreb).

6-dnevni Outward Bound program održan u srpnju 2017 obuhvatio je čak 19 mladih iz 8 različitih mjesta iz Hrvatske.

U programe mobilnosti unutar i izvan Hrvatske (Erasmus+ programi za mlade) u 2. godini provedbe projekta uključili smo čak 105 mladih osoba u suradnji s nizom partnerskih organizacija iz Europe i šire.

Treću i posljednju godinu provedbe projekta započeli smo radionicama s učenicima Gimnazije u Gospiću i 6-dnevnim programom mobilnosti, održanim u siječnju 2018, na kojem je sudjelovalo 13 mladih iz 6 različitih mjesta iz Hrvatske.

Projekt nastavljamo radionicama sa studentima na Učiteljskom fakultetu i Veleučilištu u Gospiću, te sa članovima Savjeta mladih Grada Gospića.

Redovno uključujemo mlade u Erasmus+ međunarodne programe, te planiramo ostvariti sve zadane ciljeve projekta u 2018.

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *