Gruzija-EVS-Building-Life-2017-volontiranje

Volontiranje u Gruziji: EVS projekt Building Life

Outward Bound Erasmus+ Komentirajte

Zašto Gruzija?

Zaljubila sam se u Gruziju prije tri godine. Stalno joj se vraćam zbog dobre hrana, domaćeg vina, starih tradicija i čarobnog Kavkaza. Odlučila sam saznati kako izgleda svakodnevni život u glavnom gradu, kroz 4 mjeseca na EVS projektu Building Life. Život i volontiranje u Tbilisiju su divlje gradske vožnje u žutim “marshrutkama”, Khinkali za svaki drugi obrok i ispijanje litri Argo piva s novim i starim gruzijskim prijateljima. Sada mi se čini da bi tu mogla ostati puno dulje od ova 4 kratka ljetna mjeseca.

Koji je cilj projekta?

Glavni cilj ovog projekta je promoviranje aktivnog uključenja građana u izgradnju zajedničke budućnosti. Želimo predstaviti obnovljive izvore energije kao rješenje za održivi lokalni razvoj, te educirati i motivirati mlade ljude na sudjelovanje u globalnoj tranziciji prema čistoj i svima dostupnoj energiji. Info pack se nalazi na linku: https://goo.gl/V7GbQM.

Moje aktivnosti na ovom zanimljivom projektu su istraživanje nacionalnog konteksta i organiziranje radionica za sve zainteresirane za obnovljive izvore i građansku energiju (energetsku demokraciju). Do sada smo imali priliku ugostiti i učiti od nekoliko lokalnih zelenih NVO i međunarodnih organizacija koje razvijaju projekte u ovom području. Aktivnosti na našem projektu možete pratiti na FB stranici DRONI organizacije https://www.facebook.com/droniorg/.

Što radimo u slobodno vrijeme?

Tbilisi se ponekad čini kao džungla od betona, i iako mi je brzo prirastao srcu, koristim svaku priliku za bijeg u prirodu i istraživanje Kavkaza – od obale Crnog mora na zapadu do vodopada u Lagodekhi parku prirode na istoku, i od šarenih Abudelauri jezera na sjeveru do samostana u špiljama u polupustinji na jugu. Gruzija je divna – dođi i uvjeri se! 🙂

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *