Uspješno zaključena prva faza projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“

Outwardb Programi Komentirajte

U sklopu projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u prethodnih šest mjeseci posjetili smo ukupno deset socijalnih ustanova za odgoj i obrazovanje djece i mladih diljem Hrvatske. Zajedno s odgajateljima i ostalim stručnim radnicima u domu proveli smo radionice i diskusije o prevenciji nasilja među mladima i korištenju doživljajne pedagogije i specifično Outward Bound metode u tu svrhu, dok smo sa štićenicima doma praktično radili na razvoju njihovih komunikacijskih vještina, vještina timskog rada i nenasilnog rješavanja sukoba.

Posljednje dvije ustanove koje smo posjetili su Dječji dom Ruža Petrović u Puli i Centar za odgoj i obrazovanje Lug Bregana. U oba slučaja radi se o odgojno-obrazovni ustanovama s kojima po prvi put imamo priliku surađivati i koje se prvi put susreću s radom i metodama Hrvatske škole Outward Bound.

Prva faza projekta ovim je završena, a ono što očekuje štićenike domova ovog ljeta je pravi izazov: osmodnevna Outward Bound pustolovina koja kreće iz našeg Edukacijskog centra u Velikom Žitniku u Lici i u koju će biti uključeno ukupno 15 polaznika iz 10 različitih domova. Veselimo se ponovnom susretu s štićenicima doma i njihovoj prilici za izlazak iz zone komfora, učenje o sebi i drugima i prije svega razvijanja načina nenasilnog rješavanja sukoba i spremnosti za suočavanje s izazovima budućeg života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *