Donacijska večera

Uspješna suradnja obilježila 2016. godinu

Outwardb Protekla donatorska događanja Komentirajte

Tijekom 2016. godine Hrvatska škola Outward Bound ostvarila je uspješnu suradnju sa dva Rotary kluba iz Hrvatske, Rotary klub Zagreb te Rotary klub Zagreb Gradec. Vođeni istim vrijednostima, realizirali smo zajedničkim snagama nekoliko značajnih projekata od šireg značenja za društvenu zajednicu.

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog svijeta sa humanim ciljevima koji cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. Klubovi i distrikti iz raznih dijelova svijeta povezani su u Rotary International, prvu svjetsku „Service club“ organizaciju i nevladinu udrugu međunarodnog značenja priznatu od strane UN-a. Rotary klubovi prate potrebe lokalnih zajednica u kojima djeluju, u skladu sa zakonskim regulativama i Rotary načelima, kao što su: pomaganje i služenje, prijateljstvo i druženje te poticanje različitosti i tolerancije. Hrvatski Rotary klubovi ostvarili su mnoge projekte i programe te tako pomagali stanovnicima Hrvatske, bilo iz vlastitih izvora bilo međunarodnom suradnjom drugih Rotary klubova.

Otvorenje edukacijskog centra

Obzirom da imamo istu misiju, služenje i pomaganje zajednice u kojoj djelujemo, surađivali smo na nekoliko velikih projekata sa Rotary klubovima. Prvi zajednički događaj ove godine bio je Donacijska večera, organizirana 07. travnja u Kongresnom centru Forum Zagreb, koja je imala za cilj prikupiti materijalna sredstva za dovršetak Edukacijskog centra Veliki Žitnik. Naime, obnova i prenamjena stare zgrade Osnovne škole dr. Ante Starčević u Edukacijski centar Hrvatske škole Outward Bound započela je 2014. godine ponajviše zahvaljujući velikodušnoj donaciji Rotary kluba Zagreb i izvođača radova „Zagrebgradnja d.o.o.“. Također, kuhinjski elementi za Edukacijski centar donacija su više Rotary klubova iz SAD-a te hrvatskog Rotary kluba Zagreb Gradec. Kao rezultat uspješnog rada u ljetu je uslijedio najznačajniji događaj naše suradnje otvorenje Edukacijskog centra Veliki Žitnik 16. srpnja 2016. Prvi polaznici Centra bili su mladi rotarijanci u sklopu programa „Rotary Youth Exchange“ koji je trajao od 17. do 23. srpnja prilikom kojeg smo ugostili 12 mladih iz 11 država svijeta. U rujnu proveli smo zajednički vikend u Edukacijskom centru zajedno sa pripadnicima Gorske službe spašavanja Stanica Gospić.

Vuk-Pavlović

Suradnja između Rotary klubova i Hrvatske škole Outward Bound prepoznata je i na međunarodnoj razini, a kruna te suradnje je prestižna nagrada Paul Harris od Rotary Internationala koju je primio prof. dr. sc. Vuk – Pavlović, član Starateljskog odbora Hrvatske škole Outward Bound.

Suradnja i zajednički projekti će se nastavati i u budućnosti, nadamo se istim uspjehom i intenzitetom. Već je u tijeku priprema druge Donacijske večere 06. prosinca 2016. u ambijentu Hrvatskog školskog muzeja gdje će se prikupljati sredstva za djecu iz Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb. Ujedno će se tijekom večere dodijeliti zahvalnice Rotary klubovima Zagreb i Zagreb Gradec te njihovim najistaknutijim članovima koji su uložili svoj trud, vrijeme i materijalna sredstva u rad Hrvatske škole Outward Bound.

HGSS GS vikend
Rotary youth exchange

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *