Stefan-Milenkovich-Izazovi_zivota

Svečani donacijski koncert „Izazovi Života“

Outward Bound Donatorska događanja Komentirajte

Svečani donacijski koncert u organizaciji Hrvatsko-američkog društva – „Izazovi Života“ – dio sredstava usmjerava se u potporu mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz Outward Bound program iskustvenog učenja u prirodi.
Stefan Milenković i Zagrebački solisti, Zagreb, Varaždin, Opatija
25.10., 27.10., 28.10.

Hrvatsko-američko društvo obilježava četvrt stoljeća svog djelovanja trima svečanim koncertima Stefana Milenkovića i Zagrebačkih solista u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji pod nazivom Izazovi Života jer dio sredstava usmjerava se u potporu mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz Outward Bound program iskustvenog učenja u prirodi.

Koncert u Zagrebu održat će se u srijedu, 25. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastup u Varaždinu održat će se u HNK u  petak, 27. listopada, dok će se treći koncert u Opatiji održati u subotu, 28. listopada u Kulturnom centru Gervais.

Stefan Milenkovich zajedno s uglednim ansamblom Zagrebačkih solista održat će koncertni triptih pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabatr Kitrarović.

Stefan  Milenkovich je virtuozni glazbeniku koji je violinu počeo svirati s tri godine. U dobi od deset  godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu, SAD, za tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana. Kao četrnaestogodišnjak  svirao je za Papu Ivana Pavla II, dok je u dobi od samo šesnaest godina nastupio na svom tisućitom koncertu. Milenkovichev stil krasi posebna virtuoznost koju sada krasi i zvuk violine koja je izašla iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija sredinom 18. stoljeća, a dolazi u Hrvatsku na poziv Hrvatsko-američkog društva.

Hrvatsko-američko društvo, najstarija je udruga u Hrvatskoj koja promiče pozitivne vrijednosti civilnog društva s posebno izraženom brigom za mlade. Upravo iz tog razloga, zajedno sa suorganizatorima, odlučili su dio prihoda od svih koncerata usmjeriti mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz provedbu Outward Bound programa iskustvenog učenja u prirodi čiji su ishodi izgrađivanje karakternih vrijednosti poput ustrajnosti, zajedništva, suosjećanja te samopouzdanja potrebnog za samostalan život. Outward Bound program realizirat će se na području Like i Velebita u našem Edukacijskom centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

Stoga nam je čast i zadovoljstvo pozvati sve prijatelje, suradnike roditelje i njihove polaznike na ovaj događaj. Dođite, uživajte u vrhunskoj glazbi i doprinesite ovom svečanosti s plemenitim ciljem.

Za sva tri koncerta ulaznice se mogu kupiti i putem weba:

ZAGREB http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/

VARAŽDIN http://www.hnkvz.hr/

OPATIJA http://www.festivalopatija.hr/?lang=hr#programi

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *