Sportsko-kulturni OBC program u Zagrebu

Više od 130 učenika iz 6 škola uključilo se u Sportsko-kulturne OBC programe u Zagrebu

Outward Bound Novosti, Škole, Sufinancirani programi Komentirajte

U projekt “Sportsko-kulturni Outward Bound programi za kvalitetnu provedbu slobodnog vremena mladih iz Zagreba” uključili smo 6 škola i više od 130 učenika!

Projektom za mlade provedenim uz podršku Grada Zagreba, učenici Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Privatne gimnazije i ekonomsko-informatičke škole Futura, Gimnazije Sesvete, XI. gimnazije i Osnovne škole Šestine imali su priliku naučiti kako aktivno provoditi i raspolagati svojim slobodnim vremenom.

Jedan od glavnih ciljeva bio je potaknuti sudionike programa na mijenjanje dosadašnjih navika provođenja slobodnog vremena.

Mladi polaznici razvili su svijest o zdravim načinima korištenja slobodnog vremena čime su postali odgovorniji građani koji su motivirani na preuzimanje aktivne uloge u lokalnoj zajednici.

Kroz upoznavanje članova svoje lokalne zajednice i svoga grada, učenike smo željeli ohrabriti da se i u budućnosti odvaže na sudjelovanje u organiziranim oblicima provođenja slobodnog vremena, ali da se i samostalno organiziraju na lokalnoj razini prema vlastitim potrebama i interesima.

Programi su uključivali brojne aktivnosti. Edukativno-sportskim aktivnostima učenici su razvili svijest o mogućnostima aktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi. Različiti problemski i kreativni zadaci, zadatci preuzimanja inicijative i vođenja omogućili su im da unaprijede svoje komunikacijske vještine, osjećaj zajedništva i rada u timu.

Također, zajednička suradnja na navedenim zadacima i aktivnostima sudionicima je pomogla da se nauče međusobnoj toleranciji i poštivanju.

Upravo te pozitivne emotivne, kognitivne i konativne promjene koje želimo stvoriti kod polaznika naših programa proizlaze iz Outward Bound metoda iskustvenog učenja.
Tijekom programa bilo je zabranjeno korištenje svih distraktora, poput mobitela i drugih elektronskih naprava, ali i sredstava ovisnosti (cigareta, alkohola itd.) kako bi polaznici bili usredotočeni na same aktivnosti, prirodu i jedni na druge što se unutar Outward Bound metode pokazalo vrlo korisnim u brzom postizanju fokusa i željenog rezultata kod sudionika.

Grad Zagreb

 

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *