Rotary delegation visit

Posjeta delegacije Rotary Distrikta 1913

Outwardb Nekategorizirano @hr Komentirajte

U petak, 12.09.2014. u Velikom Žitniku su nas posjetili članovi delegacije Rotary Distrikta 1913: gosp. John Kenny, Predsjednik Rotary fundacije Rotary International za period 2011-2015 godine i Predsjednik Rotary International u periodu 2009-2010 godine sa suprugom gđom June Kenny, gđa Vlatka Cikač, voditelj odbora YS (Youth Service, služenje mladima) u Distriktu 1913 i gosp. Darko Šeparović, voditelj odbora Rotary fondacije u Distriktu 1913.

Tema razgovora je bila adaptacija školske zgrade koju je Grad Gospić ustupio HŠOB-u na 30-godišnje korištenje. Projekt izvode klubovi RC Zagreb i RC Zagreb Gradec, a glavni donator je Zagrebgradnja d.o.o. iz Zagreba. Predsjednica udruge, Lovorka Šimunec, upoznala je delegaciju s adaptacijom škole koja će se nakon završetka radova koristiti u svrhu Edukacijskog centra. Ovo je nastavak suradnje s Rotary Klubom nakon što je 2013. donirana moderna kuhinja za potrebe HŠOB-a. Donatori su bili RC Zagreb Gradec i 3 kluba iz USA (RC Greater Rochester MN-2 kluba i RC Zumbrota).

HŠOB također će sudjelovati i u programima ljetnog kampa za mlade u organizaciji YS Distrikta. Gđa Vlatka Cikač i suradnici iz YS Distrikta zajedno s HŠOB-om definirat će programe obuke za mlade koji će se izvoditi od proljeća 2015.g. Programi će osim dobrobiti za polaznike doprinijeti i radu HŠOB-a te ekonomskom razvoju ovog dijela Like.

Delegacija je imala priliku uživo vidjeti kako izgledaju OB aktivnosti pa su posjetili naše članove tijekom izvedbe projekta „ Reach out for the Future“, koji se odvijao u Rizvanuši.

Zahvaljujemo se svim članovima delegacije na posjeti te spomenutim Rotary Klubovima na podršci i pomoći.

Podijeli članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *