Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja

Provedba projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ u Zagrebu, Rijeci i Lipiku

Outwardb Programi Komentirajte

Provedba projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u punom je tijeku. Do sada smo posjetili pet od predviđenih deset socijalnih ustanova za odgoj djece i mladeži u kojima održavamo informativno-edukativne radionice za odgajatelje i članove stručnog tima o metodama prevencije nasilja koje koristimo u našim Outward Bound programima za mlade kao i jednodnevne Outward Bound programe za korisnike.

U prethodnih mjesec dana posjetili smo tri ustanove: Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave, Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik. S Centrom za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave surađujemo već dugi niz godina, a ovim projektom nastavljamo našu uspješnu suradnju. Više štićenika ove ustanove prethodno je sudjelovalo u našim višednevnim Outward Bound programima kao i Erasmus+ razmjenama za mlade te su se zajedno s vršnjacima spremno upustili u još jedan Outward Bound izazov, ovaj put jednodnevni i na poznatom terenu u blizini doma. Za to vrijeme odgajatelji, članovi stručnog tima, pripravnici i studenti na praksi sudjelovali su u radionici o Outward Bound metodama prevencije nasilja i osnaživanja mladih osoba kroz pustolovne programe u prirodi, te su se javile i nove ideje za neku buduću suradnju.

Bili smo i u Rijeci, u Domu za odgoj djece i mladeži. I u ovom slučaju smo obnovili prethodnu suradnju, u sklopu koje smo prethodno uključili neke štićenike i odgajatelje u pratnji u naše višednevne programe. Ovaj put smo djelatnike detaljnije uputili u naš način rada i metode, a u sklopu jednodnevnog Outward Bound programa s izazovima na niskom uževlju i timskim i problemskim zadacima mlade potakli na aktiviranje i razvoj suradnje, tolerancije i nenasilnog ponašanja.

Prošli petak posjetili smo gradić Lipik i u Centru za pružanje usluga u zajednici održali informativno-edukativnu radionicu o Outward Bound metodama osnaživanja mladih i prevencije nasilja za odgajatelje i jednodnevni Outward Bound program za štićenike doma. Saznali smo mnoge zanimljivosti o povijesti ovog doma, obnovili suradnju i dogovorili buduće zajedničke uzbudljive pothvate.

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *