Programi za Individualce – Dive Into Yourself!

Programi za cilj imaju potaknuti mlade ljude da otkriju svoj potencijal i stvore bolji svijet, kroz izazovna iskustva u nepoznatim situacijama.

OUTWARD BOUND PROGRAMI

Svi programi se temelje na metodama iskustvenog učenja u prirodi, koji vas smještaju izvan udobnosti svakodnevnog života, te vas suočavaju s novim i nepoznatim situacijama u prirodnom okruženju.

Bilo da otkrivate ljepote podmorja tijekom ronjenja, pješačite po Velebitu ili spavate pod zvijezdama, licencirani instruktori brinu za vašu sigurnost u svakom trenutku.

Istovremeno, instruktori vas usmjeravaju na stvaranje pozitivnog stava prema rješavanju problema ili suočavanju s nepoznatim situacijama.

SPECIFIČNI CILJEVI PROGRAMA

 • Razvoj karaktera

  otkrivanje i spoznaja vlastitih kvaliteta i sposobnosti

 • Poboljšanje komunikacijskih vještina

  rad u timu, učenje slušanja i prenošenja vlastitih ideja

 • Razvoj liderskih sposobnosti

  učenje preuzimanja inicijative

 • Organizacijske sposobnosti

  snalaženje u nepredvidivim situacijama

 • Osvješćivanje socijalne i ekološke odgovornosti

  odgovornost prema ljudima, društvu i prirodi

 • Poticanje kreativnosti i inovativnosti

  razmišljanje izvan zadanih ili uobičajenih okvira

 • Poštivanje sebe i drugih

  razumijevanje koncepta samopoštovanja i poštovanja drugih


Sigurnost

Saznajte sve o našim sigurnosnim standardima

Idemo!

Primjeri programa

Neki od planova programa koje smo proveli

Preuzmi PDF

Potrebna oprema (pdf)

Popis nužne i poželjne opreme za OBC programe

Što moram imati

Kome su namijenjeni ovi programi?

Za sve starije od 18 godina koji su spremni saznati nešto novo o sebi. Ako se pripremaš za fakultet, prvi posao ili razmišljaš o pokretanju vlastite tvrtke, ovi programi imaju za cilj iz tebe izvući ono najbolje.

Upoznati ćeš nove ljude, susresti se s novim situacijama i naučiti kako riješiti probleme.

AKTIVNOSTI PROGRAMA

pješačenje u prirodi

navigacija pomoću kompasa i karte

alpinističko penjanje i spuštanje

ronjenje

bivakiranje – noćenje u prirodi

penjanje na poligonu visokog i niskog uževlja

 • “Najvažnije što sam naučio na ovom programu i što ću ponijeti sa sobom je spoznaja da je svaka osoba jedinstvena a svaki trenutak dragocjen i neponovljiv. Budite povezani s prirodom jer ona otkriva vaše ‘pravo ja’. Cijenite sadašnji trenutak. Nadmašili ste sva moja očekivanja. Nisam niti zamišljao da ću biti ovoliko sretan i obnovljen!”

  Polaznik, Dive into yourself programa

 • “U početku, proces iskustvenog učenja činio se prilično težak. U nekim trenucima nisam baš bio siguran u djelotvornost pojedinih metoda, ali kada sada razmislim, bio je to najbolji način da nešto naučimo. Program nam je pružio upravo dovoljno izazova kako bi naučili što je više moguće.”

  Polaznik 8-dnevnog programa

 • “Metode koje se koriste na programu su me se stvarno dojmile jer je stjecanje iskustva ovisilo samo o nama. Osjećaj zadovoljstva zbog postignutog uspjeha ne bi bio toliko dobar da ga nisam postigla sama.”

  Polaznica 8-dnevnog programa

 • “Apsolutno bih preporučila ovaj program jer doprinosi osobnom razvoju pojedinca, omogućuje mu da iskuša svoje granice, otkrije mane i prednosti i kroz praktične zadatke osvijesti kada možda ne treba biti vođa, već prepustiti drugima da vode.”

  Polaznica 8-dnevnog programa, 16 godina, Zabok

 • “Ovo je jedinstveno, posebno, zabavno i izazovno iskustvo koje morate probati.”

  Učenik Američke međunarodne škole

01.-08.07.2017.

8 dana Velebita

Iskusi avanturu života!

Prijave gotove!

15.-22.07.2017.

8 dana Velebita

Iskusi avanturu života!

Prijave gotove!

05.-12.08.2017.

8 dana Velebita

Iskusi avanturu života!

Prijave gotove!

Najčešća pitanja

Ukoliko radite grupnu rezervaciju (8+ ljudi), OB Hrvatska nudi asistenciju u organizaciji dolaska do mjesta održavanja programa. Pojedincima nudimo informacije kako što jednostavnije i jeftinije doći do lokacije, a za sve upite javite se u naš ured.
Detaljne informacije možete dobiti ako kontaktirate naš ured. Najčešće programi počinju oko podne, a završavaju oko 14:00 ili 15:00 sati.
Grupe najčešće broje 12 ljudi; minimalno 8, a maksimalno 16. Kod odraslih osoba nema dobnog „ograničenja“. Grupe su mješovitog spola, ovisno o broju prijava.
Nema dobne granice, najvažnije je da je osoba relativno dobre fizičke kondicije, spremna na izazove koje programi donose.
To ovisi o nekoliko faktora; prirodi dogovorenog programa, samim polaznicima i vremenu. OB Hrvatska nudi razne avanturističke elemente u svojim programima – alpinizam, penjanje, kajakarenje, ronjenje, špiljarenje. Bitno je da očekujete da ćete se oznojiti i testirati neke granice koje ste sebi postavili. 🙂
Naravno da ne. Ne očekujemo da svaka osoba posjeduje set penjačke ili ronilačke opreme, opremu za logorovanje, vlastiti kajak i terenac sa kojim će sve prenijeti na lokaciju. 🙂
Većinu opreme osigurava OB Hrvatska, no neke osobne stvari polaznici MORAJU imati. Detaljnije na https://www.outwardboundcroatia.com/oprema-boravak-u-prirodi/
Teško je dati precizan odgovor na to pitanje. Ne morate biti profesionalni sportaš ili profesionalni alpinist da biste uspješno odradili program, jer je većina naših programa namijenjena prosječnim ljudima koji idu u školu, rade i studiraju. Određeni stupanj fizičke spreme jest potreban, a više informacija kako program može izgledati i što uključuje možete naći ovdje LINK
Kao što su naši programi iskušani u mnogim OB centrima diljem svijeta, tako su i naši instruktori izuzetno iskusni u različitim sposobnostima i vještinama koje su stekli na uglavnom profesionalnim aktivnostima. Naši instruktori su bivši i sadašnji vojnici, spasioci, alpinisti, špiljari, članovi Gorske službe spašavanja (GSS), izviđači, biolozi, psiholozi itd. Neki u privatno vrijeme vode programe i osposobljavaju ljude za penjanje, prvu pomoć, špiljarenje, kajakarenje.
Uz bogato životno iskustvo, svi su prošli našu „in house“ edukaciju, koja je usklađena sa Outward Bound International standardima. Osim internog školovanja u Hrvatskoj, instruktori su prošli i dodatne programe, kako u svojim područjima (facilitacija, komunikacija, špiljarenje, prva pomoć, penjanje, itd), tako i u Outward Bound centrima diljem svijeta. (Kostarika, Južna Afrika, Novi Zeland, UK, Singapur, Hong Kong, Rumunjska, itd.)
Detaljnije o našim instruktorima pogledajte na stranici https://www.outwardboundcroatia.com/o-nama/tim/
Programi najčešće počinju u našem centru u Velikom Žitniku ili u lokalnom planinarskom domu (ovisno o lokaciji programa). Većinu vremena se spava u logoru sastavljenom od bivaka (improvizirani „šator“) koje polaznici, uz našu pomoć na početku, sami rade. U bivcima se spava neovisno o vremenskim uvjetima. U slučaju izrazito jakog nevremena, uslijed kojeg bi bila ugrožena sigurnost polaznika, noć se provodi u obližnjim „tvrdim objektima“ (lovačke kuće, planinarski domovi, naš centar, hostel, itd.). Ukratko, većinu vremena spava se pod zvijezdama. 🙂
Hranu osigurava OB Hrvatska, no pripremaju je sami polaznici na otvorenoj vatri u logoru. Najčešće je riječ o konzerviranoj hrani (gulaš, grah, ragu, tuna, sardine, šunka, pašteta, grašak, kukuruz), suhomesnatim proizvodima, svježem voću i povrću, muesli pločicama, zobenim pahuljicama, itd.
Dodatnu hranu NIJE POTREBNO donositi. Ukoliko je osoba alergična ili netolerantna na određenu hranu, to je potrebno unaprijed naglasiti, da možemo osigurati adekvatne namirnice. Ista je situacija i sa osobama koje ne konzumiraju određene namirnice radi vjerskih uvjerenja, pa hrana mora udovoljavati, primjerice, kosher ili halal standardima.
U cijenu programa je uključeno osiguranje od nezgode tijekom aktivnosti. Za detaljnije informacije nazvati naš ured.
OB Hrvatska ima nultu toleranciju na alkohol, drogu i cigarete za vrijeme trajanja programa. Svi polaznici su dužni razdužiti navedene stvari prije početka, a iste će im biti vraćene nakon završetka programa.

Imaš dodatnih pitanja?

Kontaktiraj nas!

Kontaktirajte nas

Outward Bound pustolovina j.d.o.o., turistička agencija
Sjedište: Veliki žitnik 17, V. Žitnik, 53212 Klanac
Poslovnica: Odranska 1 10000 Zagreb
Pon - pet: 09:00 - 17:00
ID kod: HR-AB-53-040348661

Opći podaci

Voditelj poslova: Dubravka Šimunec
E-mail: apply@outwardboundcroatia.com
Mob: +385 (0)91 422 22 74
Tel: +385 (0)1 644 56 62
Obavijest o načinu podnošenja prigovora: link

Tek tada kada se nalazimo u prirodi, bez ikakvih ometanja iz vanjskog svijeta, zapravo saznamo tko smo i što možemo.Fran Bukša, Pag