Outward Bound programi

Svaki Outward Bound program je jedinstven. Razvojem osobnih, socijalnih i emocionalnih vještina u poticajnom i izazovnom okruženju potičemo polaznike da otkriju svoje potencijale.

 • Programi za škole
  Programi za škole
  Učenje u prirodi pruža mogućnost mladim ljudima da se suoče s novim izazovima i razviju nove vještine, te im pomaže da se osjećaju spremnijima za sljedeću fazu svog života.
 • Programi za pojedince
  Programi za Individualce
  Cilj programa je potaknuti mlade ljude da otkriju svoj potencijal i stvore bolji svijet, kroz izazovna iskustva u nepoznatim situacijama.
 • Korporativni programi
  Korporativni programi
  Razvoj ljudskih resursa
 • Sufinancirani programi
  Sufinancirani programi
  Programi pomoći potrebitima

Kliknite za više informacija:

Osobni razvoj polaznika i razvijanje novih vještina kroz iskustveno učenje u prirodi.

Outward Bound iskustvo mijenja ljude na bolje na svim poljima, fizičkom, mentalnom i društvenom i priprema ih na životne izazove. A krajnji cilj je da na tom putu samootkrivanja polaznici nauče cijeniti sebe, prihvate mogućnost izbora, povećaju uspjeh, zapošljivost, suradnju i budu izvrsni u onome što žele.

Svatko tko želi unaprijediti svoje vještine komunikacije i rada u grupi, svoje organizacijske i voditeljske vještine, te bolje upoznati sebe i izgraditi svoj karakter kroz nova iskustva u prirodi.
Program se temelji na metodama iskustvenog učenja, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevnog života te ga suočava s novim, nepoznatim situacijama u prirodnom okruženju. Radom i životom unutar grupe razvija se osjećaj odgovornosti i važnosti svakog člana.

Kroz izazov i pustolovinu polaznik bolje upoznaje sebe i način na koji reagira u takvim situacijama te razvija samopoštovanje i samoodgovornost. Program je pažljivo osmišljen da pruži maksimalno iskustvo i stvori pozitivan stav prema rješavanju problema ili suočavanju s izazovima.

To se postiže djelovanjem koje slijedi refleksija kroz razgovor unutar grupe. Aktivnosti koje su sastavni dio naših tečajeva predstavljaju sredstvo za ostvarivanje ciljeva programa.

Preduvjet za učinkovitost svakog treninga je harmoničan odnos između ciljeva, potreba i želja polaznika te osmišljen program, stručne i pedagoške vještine naših instruktora. Pritom dobre zabave, smijeha i novih prijateljstava ne nedostaje!

Nakon dolaska na lokaciju dobro upoznavanje grupe prvi je zadatak. Sljedećih dana taj se proces nastavlja kroz zanimljive i zabavne aktivnosti poput slobodnog penjanja, špiljarenja, kajakarenja, timske aktivnosti i igre.

S razvijenim timskim duhom kreće se na dvodnevnu planinarsku ekspediciju i osvajanje jednog od obližnjih vrhova ili kajakarenje do obližnjih otoka. Puni novih iskustava, svi se vraćaju u kamp gdje je zadnji dan proslava uz dodjelu priznanja nakon čega se polaznici vraćaju kućama.

Osim klasičnih programa, poput 8-dnevne Velebitske pustolovine, 8-dnevne i 5-dnevne Morske pustolovine, HŠOB nudi i mogućnost izrade programa posebno prema potrebama naručitelja.

Ukoliko tražite nešto posebno unutar konteksta vaše tvtke ili posla, naš će vam tim za izradu programa pomoći da kreirate vlastiti program, definirajući ciljeve i sadržaj za maksimalni učinak programa.

Odvažite se na pustolovinu s nama, mogućnosti su neograničene!

“Mislim da bi svatko barem jednom u životu trebao proći Outward Bound program. Prolazeći kroz užurbanu svakodnevicu ne stignemo zastati i spoznati sve naše sposobnosti i mogućnosti. Kroz Outward Bound programe shvatila sam da sam snažnija i sposobnija nego što sam mislila, upoznala sam zanimljive ljude, stekla nove prijatelje i kroz različite izazove bolje upoznala sebe.”Marina Antolović, 18 godina, Samobor

Imaš dodatna pitanja?

Kontaktiraj nas!