7-dnevni program jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi

Outward Bound Novosti, Sufinancirani programi Komentirajte

I ovog proljeća Outward Bound organizira dva 7-dnevna programa jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi. Programi će se održati od 27.4. do 3.5. i od 4.5. do 10.5. na području Biograda, Šibenika i Kaprije.

U svaki program uključit ćemo po 6 sudionika, korisnika centara za socijalnu skrbi ili mladi u sustavu alternativne skrbi. Sudjelovanje na programu je besplatno, a svi troškovi bit će financirani uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu 3-godišnjeg projekta „Outward Bound u službi zajednice“.

Metoda

Outward Bound metoda učenja temelji se na doživljajnoj pedagogiji. U ovom programu jedrenje će biti alat koji će polaznike smjestiti izvan njihove zone udobnosti svakodnevnog života, sudionici će se naučit suočavati s novim i nepoznatim situacijama te učinkovito djelovati u timu. Program se odvija na jedrilici na području Šibenskog arhipelaga, a s grupom će raditi licencirani Outward Bound instruktor i skiper broda.

7-dnevni program jedrenja za mlade usmjeren je na osobni razvoj i stjecanje profesionalnih vještina. Stoga će svaki od polaznika u sklopu programa polagati ispit za voditelja brodice B kategorije u lučkoj kapetaniji Šibenik.

Misija Outwarda Bounda je pomoći ljudima da otkriju vlastiti potencijal i stvore bolji svijet za sebe i svoju okolinu. Outward Bound programi jedrenja za mlade iz sustava socijalne skrbi pomoći će polaznicima da unaprijede svoje organizacijske sposobnosti, komunikacijske vještine i potaknuti ih da preuzmu inicijativu, postave i ostvare svoje osobne ciljeve.

Za vrijeme trajanja programa strogo je zabranjeno pušenje i konzumacija alkoholnih pića. Elektronička oprema, novac, knjige, stripove i osobne dokumente predaju se prije početka programa, za tim se popisuju i stavljaju u skladište, te su vraćene na kraju programa.

7-dnevni program jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi

Ciljevi programa

  • Razvoj inicijative, postavljanja i ostvarivanja osobnih ciljeva
  • Razvoj organizacijskih sposobnosti
  • Razvoj sposobnosti djelovanja u nepoznatim i kriznim situacijama
  • Razvoj sposobnosti učinkovitog djelovanja u timu
  • Razvoj sposobnosti efikasne komunikacije
  • Razvoj sposobnosti koncentracije i fokusa
  • Stjecanje znanja i vještina za upravljanje brodicom
  • Položen ispit za dozvolu za voditelja brodice B kategorije

Sigurnost

Hrvatska škola Outward Bound prilikom pripreme i izvedbe programa posebnu pažnju pridaje maksimalnoj sigurnosti polaznika i instruktora. Sigurnosne procedure proizlaze iz velikog iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International, vođene principom da nitko ne dođe u priliku da se ozlijedi, povrijedi emocionalno ili da oslabi svoj društveni položaj.

„Brod je najsigurniji u luci, ali to nije ono za što je stvoren“

– John A. Shed

Ministarstvo za demografiju,...

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *