Podravka Outward Bound

Hvala Podravci na donaciji!

Outwardb S terena Komentirajte

Hrvatska škola Outward Bound održala je još jednu pustolovinu u prekrasnoj prirodi Velebitskih planina.

Avanturisti ove pustolovine bili su mladi članovi Rotary kluba (Distrikt 1913), a sve se odvijalo pod sponzorstvom Podravke, koja se pobrinula da i u divljini Velebita avanturisti ne ostanu gladni i žedni.

Podravka donacija za Outward Bound HrvatskaPosebnost Outward Bound pustolovina je u proživljavanju novih iskustava te učenju životno važnih vrijednosti iz njih. Neki od rezultata ovog iskustva su razvoj karaktera kroz spoznaju vlastitih potencijala i mogućnosti, zatim razvijanje inicijative i preuzimanje vodstva, djelotvorniji timski rad, povećanje poštovanja prema samom sebi i drugima te prirodi i okolišu u kojem živimo.

Naša metoda zasniva se na iskustvenom učenju, tijekom kojeg se sudionici uče suočavati s izazovnim i nepredvidivim situacijama. Izlaskom iz svoje “zone komfora”, tj. poznatog i sigurnog okruženja, izazvani su da se razviju na fizičkom, emocionalnom i intelektualnom nivou.

Pustolovina je počela u planinarskom domu Vila Velebita na Baškim Oštarijama, gdje su se kroz tri dana mladi avanturisti učili svladavati neke od vještina potrebnih za nadolazeću pustolovinu te kroz razne igre gradili timski duh.

Tijekom pustolovine na Velebitu polaznici su morali sami pripremati kamp, bivak za spavanje te spremati obroke – a uz pomoć finih Podravkinih proizvoda, nitko nije ostao gladan! Za doručak je na izboru bila ponuda Podravkinih pašteta i narezaka u limenci, a kasnije se kuhao Podravkin gulaš i druge konzervirane delicije.

Podravka outward bound donacija

Pred mlade avanturiste postavljeni su razni Outward Bound izazovi i aktivnosti, s ciljem ostvarivanja već spomenutih vrijednosti. Osvježenje prilikom aktivnog i uzbudljivog dana sudionicima je pružala osvježavajuća voda Studena!

Najizazovniji dio pustolovine bilo je alpinističko penjanje na stijenu pomoću užeta i ostale opreme, koje su polaznici zajednički bez problema “položili”. Za dodatnu energiju potrebnu prilikom svladavanja stijene, pobrinuo se Podravkin medvjedić Lino, koji je svojim čokoladicama osnažio hrabre pustolove.

Nakon nekoliko pustolovnih velebitskih dana i povratka u baznu Vilu Velebita, na redu je bio društveno odgovorni dio pustolovine te su mladi Rotarijanci dobrotvornim radom pomagali lokalnom stanovništvu.

Zadovoljni polaznici ove Outward Bound pustolovine napustili su velebitski kraj puni uzbuđujućih priča, naučenih novih vještina te životno važnih vrijednosti.

Još jednom hvala Podravci i svima koji su kroz donacije pomogli u održavanju Outward Bound programa.

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *