Outward Bound Camp

Outward Bound kamp – tipičan dan

Outwardb Dive - Programi za individualce, Iskustvo, S terena Komentirajte

Nakon buđenja uz izlazeće sunce i melodioznog alarma u tonu jutarnjeg pjeva šumskih ptica, potrebno je potpuno razbuditi tijelo! Naši veseli instruktori provesti će vas kroz niz vježbi i istezanja, kako bi pripremili tijelo na dnevne izazove i smanjili mogućnost eventualnih ozljeda.

Jednom kad ste sasvim budni i zagrijani – potrebno je prikupiti energiju za cjelodnevnu avanturu u prirodi! Zajednička priprema doručka pomoći će pri ostvarivanju grupne povezanosti, koja će biti potrebna tijekom nadolazećih dnevnih avantura, zadataka i obaveza.

Prije nego se pospremi kamp, pristupa se odabiru dvaju vođa za taj dan. Oni će imati odgovornost donošenja odluka za cijelu grupu. Također, neki se tad zadužuju za spremanje i brigu o hrani, a nekima se dodijeljuje važan zadatak navigacije grupe. Uloga svakog pojedinca podjednako je važna da bi se postigao grupni uspjeh. Instuktori Hrvatske škole Outward Bound cijelo vrijeme prate i motru grupu, no miješaju se samo ako se naruši sigurnost polaznika.

Svježi i puni enegrije, naši se kamperi potom spremaju za put. Prilikom odlaska s mjesta kampiranja, provjeravaju da li je sve u skladu s Outward Bound principom “ne ostavi trag za sobom” i okoliš je u istom stanju kakvog su ga zatekli.

Njihovi ruksaci možda i izgledaju teško, no s pustolovinom na umu, nitko to ni ne primjećuje. Oni znaju da nose samo najpotrebnije stvari za siguran završetak njihovog pustolovnog putovanja.

Pustolovine Hrvatske škole Outward Bound najčešće se održavaju u planinskim i šumovitim predjelima Hrvatske te se većina tipičnog dana svodi na planinarenje kroz predivnu prirodu šumovito planinski krajolik. Tijekom tih pohoda, naši Outward Bound instruktori postavljati će pred grupu različite pustolovne i ponekad misaone zadatke.

Postavljajući prave i smišljene izazove, instruktori kod pojedinca povećavaju samopouzdanje, izdržljivost, otpornost prema odustajanje i razumijevanje prirode oko nas.

Kad se stigne do novog mjesta kampa, ruksaci se skidaju i raspakiravaju, skuplja se drvo za potpalu i slažu se šatori. Zaduženi kuhari pripremaju večeru, a potom se svi okupljaju oko vatre.

Outward Bound ekipa koja je cijeli dan pratila i motrila na polaznike, sad im se pridružuje u večernjem krugu. Vođe dana će predati svoje dnevne izvještaje i svatko će imati priliku iznijeti svoja iskustva, podijeliti i razmjeniti ih s ostalima te postaviti si nove ciljeve za nadolazeći dan.

Naši iskusni instruktori su i sposobni edukatori te će svojim znanjem olakšati polaznicima da iz proživljenog iskustva izvuku , nauče i zadrže najbolje stvari.

Suočeni s izazovima i postavljeni izvan poznate zone svoje ugode, imati ćete priliku spoznati pravog sebe i sposobnosti koje se skrivaju u vama. Učinci ovog pustolovnog putovanja pomoći će vam u svakodnevnim životnim situacijama te ostati s vama do kraja života.

 

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *