Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se 2018

Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se

Outward Bound Programi, Projekti za sufinanciranje programa, Sufinancirani programi Komentirajte

Uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od studenog 2017. provodimo jednogodišnji projekt “Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se” s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja mladih u društvu.

Projektom će se mladima u dobi od 13 do 25 godina ponuditi organizirani, edukativni oblik aktivnog provođenja slobodnog vremena kroz jednodnevne i višednevne Outward Bound programe. Kroz programe iskustvenog učenja u prirodi polaznici će razvijati niz socijalnih vještina, poput sposobnosti suradnje u timu, međusobnog povjerenja i suosjećanja, hrabrosti i samopouzdanja. Višednevni programi koji se odvijaju na području Like i Velebita kreirani su prema međunarodno priznatoj Outward Bound metodi i ekspedicijskog su karaktera. Posebnost projekta je što su višednevni programi dodatno obogaćeni radioničkim radom na temu participacije mladih, aktivnog građanstva i mladih u europskom i globalnom okruženju s ciljem razvoja građanske kompetencije mladih i njihovog osnaživanja za aktivno sudjelovanje u životu svojih lokalnih zajednica.

U sklopu projekta održat će se dva 6-dnevna Outward Bound programa u zimskim i proljetnim te dva 10-dnevna programa u ljetnim praznicima za koje se mogu prijaviti mladi u dobi od 13 do 25 godina iz cijele Hrvatske.

Projekt provodimo u partnerstvu s Krijesnicom – udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima i Srednjom školom za medicinske sestre Mlinarska čiji korisnici tj. učenici će biti direktno uključeni u projektne aktivnosti.

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *