„Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ u Dječjem domu Maestral Split

Outwardb Programi Komentirajte

U sklopu projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u petak smo posjetili Dječji dom Maestral u Splitu. Odgajatelji i odgajateljice doma u Splitu i podružnice u Kaštel Lukšiću sudjelovali su u radionici o Outward Bound metodama, s posebnim fokusom na prevenciji nasilja uz pomoć doživljajne pedagogije.

Sa stručnim djelatnicima doma raspravljali smo o potrebama ove posebno ranjive skupine mladih, izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu, posebice vršnjačkim nasiljem u školi. Odgajatelji su također izrazili želju i sami se okušati u jednom Outward Bound izazovu, što nas je navelo na ideju o Outward Bound programu za osobe koje rade s mladima iz domske populacije, te se već spremaju neke buduće uzbudljive suradnje.

U popodnevnim satima za štićenike doma pripremili smo posebni Outward Bound izazov na Marjanu. Nakon početnog upoznavanja i zagrijavanja šetnjom od sjeverne do južne strane Marjana, odgojenici su se okušali na stijeni za slobodno penjanje. Osiguravajući jedni druge i time razvijajući povjerenje i vještinu nenasilne komunikacije, pod budnim okom instruktora, odgojenici su izašli iz svoje zone komfora, pobijedili strah i otkrili da mogu puno više nego što su u početku mislili. Ovo nesvakidašnje iskustvo potaklo je neke i na uključivanje u višednevne Outward Bound programe koji ih očekuju ovog ljeta!

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *