„Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ stvara nove suradnje i obnavlja stare!

Outwardb Programi Komentirajte

U sklopu projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prvi put smo surađivali s novim partnerom Dječjim domom Sv. Ana u Vinkovcima.

Predstavili smo se odgajateljicama i psihologinji koje imaju dugogodišnje iskustvo rada u dječjem domu kroz radionicu o Outward Bound metodama iskustvenog učenja u prirodi s posebnim naglaskom na prevenciju nasilja među mladima koju provodimo na našim jednodnevnim i višednevnim Outward Bound programima.

Za to vrijeme štićenici doma okušali su se u Outward Bound izazovima koje su im postavili naši instruktori. U zelenom dvorištu doma na poligonu niskog uževlja polaznici su rješavali timske i problemske zadatke i time razvili komunikacijske vještine i međusobno poštovanje.

Osim stvaranja novih partnerstva, u sklopu ovog projekta obnovili smo i neke bivše suradnje. Posjetili smo Odgojni dom u Malom Lošinju čijih je nekoliko štićenika već prethodno sudjelovalo u Outward Bound programima. Ovaj put smo se osim samim štićenicima predstavili i stručnim djelatnicima i s njima razmijenili iskustva u korištenju metoda doživljajne pedagogije u svrhu prevencije nasilja.

Naši instruktori su odgojenike zatim izazvali na jednodnevni Outward Bound program na Čikatu te ih pozvali na uključivanje u osmodnevnu Outward Bound pustolovinu u Velikom Žitniku koja će u sklopu istog projekta biti organizirana u srpnju ove godine.

Pokažite mi programe!

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *