Programi
za odrasle 18+

Ako želiš isprobati nešto novo i pomaknuti svoje granice, na pravom si mjestu! Outward Bound aktivnosti su namijenjene svima koji su spremni izaći iz svoje zone komfora i putem vlastitog iskustva naučiti više o sebi i svijetu koji nas okružuje.
 

Dive Into Yourself - 8-dnevni Outward Bound program na Velebitu!

Priključi se 8-dnevnoj ekspediciji od Like, preko Velebita, pa sve do mora. Isključi ekrane, uroni u prirodu i sagledaj život iz druge perspektive. Sve što trebaš već je u tebi!

Skini detaljan plan programa

Dive Into Yourself - 8-dnevni Outward Bound program na Velebitu!

(prijavni obrazac otvoren kad imamo datum/inače se pojavi kontakt forma)

Prijavi se

Spremni za pustolovinu

1. O programu

Outward Bound program „Dive into yourself“ pruža jedinstveno iskustvo uronjenosti u prirodu, života i rada u grupi te ti na taj način omogućuje pomicanje vlastitih granica i postizanje naizgled nedostižnih ciljeva.

Program je kreiran kako bi ti tijekom osam dana pružio mnoštvo novih iskustava i prilika za učenje – razvit ćeš komunikacijske vještine, sposobnost timskog rada, rješavanja problema i preuzimanja uloge vođe. Program se odvija pod konstantnom podrškom i pratnjom instruktora, koji neće preuzimati ulogu vodiča, već će vama kao grupi pružiti mogućnost iskušavanja slobode i samostalnog odlučivanja.

Na samom početku se svi distraktori (mobiteli, cigarete i ost.) pohranjuju na sigurnom u našem Centru u Velikom Žitniku i ostaju tamo do kraja programa.

Sigurnosne procedure za sve aktivnosti na programu održava naš Odbor za sigurnost. One proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

Ljeto OBC

2. Tehnički detalji

U 2024. godini imamo jedan termin:

2.8. - 9.8.2024.

Naš Centar se nalazi u blizini Gospića, u Velikom Žitniku, na adresi: Veliki Žitnik 17, 53212 Klanac.

Puna cijena programa je 560 eura i moguće je platiti u ratama.

Earlybird prijava je 490 eura i može se platiti u ratama.

Za potvrdu sudjelovanja na programu potrebno je nakon prijave depozit (uključeno u ukupnu cijenu programa). Podatke za uplatu poslat ćemo ti e-mailom, zajedno s obavijesti da si primljen/a na program. Potvrdu o održavanju programa u predviđenom terminu dobit ćeš kada se prijavi 10 polaznika.

U cijenu programa uključeni su hrana (3 obroka i 2 međuobroka dnevno), smještaj u edukacijskom centru, sve aktivnosti na programu, ulaznica za PP Sjeverni Velebit, osobna i grupna oprema za boravak u prirodi, prijevoz od završne točke ekspedicije nazad u centar, pratnja instruktora 24 sata dnevno i osiguranje od nezgode.

U cijenu programa uključen je i najam osobne opreme, i to planinarski ruksak, vreća i podložak za spavanje i čeona lampa. Dobit ćete i grupnu opremu za kampiranje - kartu i kompas, opremu za izgradnju bivka, pribor za jelo i kuhanje na vatri i higijenski pribor.

Prijevoz do/od edukacijskog centra nije uključen. Osim što možeš doći autom direktno do centra u Veliki Žitnik, možeš putovati i javnim prijevozom, i to autobusom ili vlakom do Gospića. U tom slučaju, javi nam kada točno stižeš, a mi ćemo te dočekati kombijem organizacije i prevesti do centra. Prijevoz od Gospića do Velikog Žitnika uključen je u cijenu programa. Ako dolaziš autom, možeš ga besplatno parkirati u dvorištu centra, gdje će biti na sigurnom, dok si ti na ekspediciji.

Program započinje u 11 sati u našem edukacijskom centru gdje ćete pripremiti sve što vam treba za boravak u prirodi i upoznati svoju grupu. Zatim polazite na 7-dnevnu ekspediciju iz Velikog Žitnika preko Velebita do obale. Putem ćete kampirati i kuhati na vatri, penjati se i spuštati po stijeni i, naravno, zasluženo se okupati u moru kada stignete do obale. Završava 8. dan nakon ručka, oko 14 sati.

Centar je smještaj hostelskog tipa i sastoji se od ženske i muške spavaonice, kupaona, kuhinje i prostora za boravak. Ostale noći provest ćeš u bivku, pod zvijezdama. U slučaju jakog nevremena za koje instruktori procijene da bi moglo ugroziti vašu sigurnost, prespavat ćete u obližnjim čvrstim objektima (lovačke kuće, planinarski domovi, itd.).

Osim glavnih aktivnosti koje su predviđene planom programa, instruktori će vrijeme ispuniti zadatcima timskog rada i povjerenja, a svaki dan završava večernjim krugom i razgovorom o doživljajima tog dana.

obc-odrasli-1b
obc-odrasli-1d
obc-odrasli-1e
obc-odrasli-1c

3. Dodatne informacije

Za program će ti trebati udobna, slojevita sportska odjeća i obuća. Ako imaš gojzerice i hlače za planinarenje – super. Ako ne, ponesi čvrste tenisice s profilom i trenirku ili tajice. Traperice nisu prikladne za aktivnosti u prirodi! Također, trebat će ti vodonepropusna jakna ili kabanica.

Ne trebaš nositi dodatnu hranu, jer i u slučaju bilo kakvih posebnih prehrambenih potreba (vegetarijanstvo, veganstvo, alergije i netolerancija, kosher, halal, i dr.) osigurat ćemo ti adekvatne namirnice. Važno je samo da nam to unaprijed javiš u svom prijavnom obrascu. Za vrijeme boravka u centru, pripremat ćemo vam tople obroke, a za ekspediciju dobit ćete namirnice koje možete nositi u ruksaku, jednostavno prigristi putem i pripremati navečer na logorskoj vatri. Dobit ćete orašaste plodove i suho voće, suho meso i tvrdi sir, svježe voće i povrće, energetske pločice, kruh, konzerviranu ribu, mesne i povrtne namaze.

Ne moraš biti profesionalni sportaš niti redoviti planinar da bi uspješno odradio/la program. Program je kreiran na način da ga svatko uz određen napor može savladati. Naravno da će ti biti lakše, što si u boljoj formi. Preporučamo ti da se, kada se odlučiš za program, počneš pripremati redovitom šetnjom, umjerenim trčanjem ili bilo kojom drugom fizičkom aktivnosti u kojoj uživaš.

Image

4. Naši instruktori

Naš tim uključuje entuzijaste iz raznih outdoor disciplina i s razvijenim pedagoškim kompetencijama. Naši instruktori su alpinisti, špiljari, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, psiholozi, pedagozi, itd. Osim što od njih zahtijevamo da imaju prethodno iskustvo, obučavamo ih i za korištenje Outward Bound metode uz poštivanje naših sigurnosnih standarda. Redovito se usavršavaju na treninzima i obukama iz facilitacije, prve pomoći i drugih potrebnih vještina u Hrvatskoj i inozemstvu. Odabir i obuka naših instruktora odobrena je od naše krovne organizacije Outward Bound International.
Image

Najčešća pitanja

Iskustva polaznika

Pogledajte sva iskustva
Moja očekivanja su debelo premašena, a moram reći da nisu bila mala... Impresionirana sam konceptom, metodologijom i provedbom na terenu. Ovim putem se želim posebno osvrnuti i pohvaliti tim kojem smo bili povjereni.
Polaznica programa „Dive into yourself“ (50)
Program je od početka do kraja bio iznimno edukativan, izazovan, zahtjevan u pozitivnom smislu, ispunjen odličnom energijom koja potiče na otkrivanje novih vještina.
Polaznica programa „Dive into yourself“ (31)
Odlična primjena teorijskih i praktičnih lekcija. Odlična ekipa i instruktori. Super druženja i program uz vatru. Prekrasan Velebit i rute za planinarenje. Super oprema. Odlična i sigurna logistika.
Polaznik programa „Dive into yourself“ (21)
Program je napravljen tako da nakon što osobu suoči s izazovima i novim spoznajama, omogući i dan za probavljanje tih iskustava što doprinosi transferu u svakodnevni život.
Polaznica programa „Dive into yourself“ (26)
Samo hodanje i prelaženje svojih granica, penjanje i spuštanje u špilju, oslobađanje od strahova i mnoštvo drugih situacija uče nas puno o nama samima.
Polaznica programa „Dive into yourself“ (33)
Program je od početka do kraja bio iznimno edukativan, izazovan, zahtjevan u pozitivnom smislu, ispunjen odličnom energijom koja potiče na otkrivanje novih vještina.
Polaznik programa „Dive into yourself“, 32
Očekivao sam fizičku avanturu, a dobio sam fizičku, psihičku i duhovnu avanturu koju ću pamtiti cijeli život, a koja je nadmašila apsolutno sva očekivanja.
Polaznik programa „Dive into yourself“ (32)

Pretplati se na naš newsletter i prvi primaj obavijesti o našim aktivnostima!