Upoznajte naš tim

Naš tim čine marljivi i predani ljudi, uvijek spremni da naprave visoko kvalitetne programe za naše polaznike.

Ured i instruktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski Odbor

Baci oko

Ured i instruktori

Lovorka Šimunec

Predsjednica

Predsjednica i jedna od starosjedilaca, uspješno je odigrala svoju ulogu u osnivanju HŠOB-a i otad u njemu filozofira. Ipak je diplomirala filozofiju. Međutim, to je samo mali dio njezinog osebujnog karaktera.

Lovorka, strastvena ljubiteljica mora i svih vodenih aktivnosti, neprekidno radeći ono što voli dobila je titulu CMAS instruktorice ronjenja i instruktorice spasioca.

Zna se i održati na vodi, posebno u kajaku, za što se osposobila u OB Singapuru. Lovorka je također magistrirala biznis na ekonomiji i danas igra vodeću ulogu u razvoju Outward Bound-a u Hrvatskoj.

Lovorka Šimunec

Lana Novosel

Podpredsjednica

Naša potpredsjednica, biolog po struci, cijeli život povezana s prirodom kroz planinarenje i penjanje, Lana ima dugogodišnje iskustvo u radu s organizacijama.

Iskusna je u upravljanju ljudskim resursima i volonterskim programima, edukaciji djece i odraslih ali i u fundraisingu i vođenju projekata tako da možemo reći da je vrlo svestran član našeg tima. Piše programe, surađuje u izvedbi i vođenju projekata, sudjeluje na međunarodnim treninzima i uvijek je potpora timu na svim razinama.

Lana Novosel

Dubravka Šimunec

Voditeljica ureda

Naša tajnica Duda mlada je ekonomistica iskusna u vođenju financija, administrativnim poslovima, te pripremi i izvedbi programa. Izrada dokumentacije za natječaje i vođenje projekata uža su joj specijalnost.

A, uz svoju stručnu pomoć Outward Bound-u aktivno sudjeluje na međunarodnim programima i treninzima i uvijek rado dijeli svoja znanja i iskustva.

Također je iskusan spasioc na vodi, sa završenim tečajem u Hrvatskom Crvenom križu i dugogodišnjim iskustvom rada kao spasioc. Naša dobra vila koja uvijek drži sve konce u rukama, neizostavan je član našeg tima.

Dubravka Šimunec

Suzana Živković

VODITELJICA ODNOSA S KLIJENTIMA

Naša dugogodišnja volonterka, studentica je Studentskog centra za javnu upravu i javne financije Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2016. godine je i punopravna članica našeg tima.
Profesionalna u svom području rada – odnosi s klijentima, Suzana svojim idejama i predanim radom snažno doprinosi rastu i razvoju svih aspekata rada Hrvatske škole Outward Bound.
Sportašica od malih nogu, prvakinja u kuglanju, rukometašica, bavila se i skokovima u vodu, prošla Outward Bound program, a svojom radišnošću i pravednošču, odlično se uklapa u naš tim.

Suzana Živković

Tamara Lipnjak

SURADNICA NA PROJEKTIMA

Na završnoj godini studija pedagogije i sociologije na volontiranje u Outward Boundu potaknuo ju je interes za rad s mladima i razvoj civilnog sektora u kojem vidi svoju profesionalnu budućnost. Nakon diplome tu je i ostala kao najnoviji član našeg tima.
Sada surađuje na osmišljavanju, pisanju i provođenju lokalnih i europskih projekata, posebice u sklopu Erasmus+ programa. U međuvremenu obučila se i za Outward Bound instruktoricu i trenericu na Erasmus+ projektima za mlade.

Tamara Lipnjak

Čedo Josipović

Član Izvršnog odbora

Profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, vrijedan dodatak HŠOB-u, također član Izvršnog odbora. Svoje veliko iskustvo rada s ljudima i boravka u prirodi temelji na 6-godišnjem vođenju Multisporta, centra za sportske aktivnosti i osobni razvoj.

Planinar, instruktor speleologije, ljubitelj dobre šale i zabave, u HŠOB-u nam rado služi kao svaka vrsta oslonca.

Njegovo mistično jednogodišnje izbivanje u Indiji doprinjelo je spoju istoka i zapada, što se najviše vidi u Čedinom hobiju, za čiju edukaciju se pobrinuo da bude raznovrsna – masaži: klasična, sportska, limfna drenaža, osteopatija, tuina, polarna terapija, shiatsu, rolfing… Sada znate koga je korisno povesti na HŠOB program.

Čedo Josipović

Borna Juraj Jelić

Instruktor

Bornina priča s Outward Bound-om započela je dok je još bio tinejdžer, kada je bio mladi polaznik OB programa. Bio je tu njegov prvi program, pa drugi, pa treći … a danas ne može ni nabrojati sve programe na kojima je sudjelovao.

Outward Bound odigrao je bitnu ulogu u njegovom životu i danas je Outward Bound instruktor. Nakon svih programa i kasnije treninga i edukacija danas Borna stoji s druge – instruktorske strane, radeći sa svim srcem potpuno posvećen ideji Outward Bound-a.

Borna je uspješan student sociologije, svira violu, njegovi interesi uključuju i fotografiju i film, izražavajući njegovu umjetničku stranu. Bornin put u OB-u tek je počeo te predviđamo uspješnu karijeru u OB-u za Bornu.

Borna Juraj Jelić

Trzezbor Piekutowski – Bonk

Instruktor

Trzezbor, poznatiji kao Bonk naš je instruktor s vrlo raznolikim iskustvima, od profesionalnog vojnika, bavljenja alpinizmom i padobranstvom, sa završenom alpinističkom obukom i ledenjačkim tečajem u Chamonixu do potpune posvećenosti radu na zaštiti prirode i edukaciji djece i mladih kroz dugogodišnji rad u eko-centru za zaštitu bjeloglavih supova na Cresu.

Prepun osebujnih priča iz šume – iz vlastitog iskustva i iz raznih mitologija, uvijek spreman na šalu, Bonk će i najteže trenutke na ekspedicijama razveseliti svojim pričama, a ujutro će vas rado probuditi zvukom svoje frule.

Bonk je i vješt u obradi drva i izradi raznih drvenih rukotvorina, a ni rad s kamenom mu nije stran.

Bonk je svakako instrukor od kojeg ćete čuti i naučiti puno toga zanimljivog i neobičnog.

Trzezbor Pietukowski-Bonk

Marko Kovačević

instruktor

Zaljubljenik u outdoor aktivnosti Marko je postao na početku srednje škole kada se priključio izviđačima. Od tada koristi sve prilike da izađe u prirodu, poput snowboardanja, bicikliranja, windsurfinga i planinarenja, a dok je u Zagrebu energiju troši igrajući badminton. U sklopu izviđača vodio je mnoga kampiranja, zimovanja i izlete, uvijek posvećen mladim naraštajima prenoseći im znanje i iskustvo. Nakon završene obuke u Outward Boundu Hrvatska, nastavio je s radom s mladima kao instrutor na programima.

Po struci student elektrotehnike, često će se gradeći bivak poslužiti inženjerskim trikovima, a navečer uz vatru pružiti vam priče o zvijezdama i astronomiji, što je njegova velika ljubav iz djetinjstva.

Marko Kovačević

Tin Majnarić

Instruktor

Tin vještine boravka u prirodi brusi još od mladih izviđačkih dana gdje je aktivan i danas, a u predanom i energičnom radu sa djecom i mladima pomažu mu impresivne animatorske sposobnosti. Iako je naš najmlađi član tima, njegov osjećaj za odgovornost i predan rad smjestili su ga uz bok njegovim starijim kolegama instruktorima. Slobodno vrijeme najradije ispunjava treninzima juda.

Svojom ljubavi prema prirodi nastavit će  čarobirati i kroz svoj profesionalan rad, naime, Tin je student farmacije.

Tin Majnarić

Marko Lukačević

Instruktor

Marko je još jedan u nizu iskusnih izviđača kojega smo nakon prošlogodišnjeg tečaja prigrlili u naš tim kao instruktora. Student je Organizacije i informatike u Varaždinu pa mu putovanja i život u ruksaku nisu strani, a dugogodišnje iskustvo u radu s mladima u izviđačima te njegova velika ljubav prema prirodi i izazovima čini ga važnim dijelom našega tima.
Bivši vaterpolist dobro zna da je u zdravom tijelu zdrav duh pa se u slobodno vrijeme uz ostale obaveze bavi plivanjem, penjanjem, planinarenjem i borilačkim sportovima.
Od mladih dana svoje izvrsno znanje o navigaciji, čvorovima i preživljavanju uspješno prenosi na mlađe generacije, a sve to često uz vlastite priče o doživljajima s logora, pjesmu, igre i velik osmijeh.

Marko Lukačević

Ivana Dunđer

OBC INSTRUKTORICA

Nakon sudjelovanja u Erasmus+ razmjenama mladih “Get Employed” i “Back to the Roots” u organizaciji OB-a i otkrivanja brojnih mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj koje se time pružaju, Ivana se priključila našem timu kao lokalna volonterka. U međuvremenu se obučila i za Outward Bound instruktoricu i trenericu na Erasmus+ projektima za mlade.
Ivana studira njemački jezik i književnost i lingvistiku na Filozofskom fakultetu, ali kod ove ljubiteljice prirode, kampiranja i logorskih vatri odmah je uočljivo da se radi o pravom Outward Bound duhu, te smo ju rado prigrlili u naš tim.

Ivana Dunđer

Marija Mažić

OBC INSTRUKTORICA

Marija se priključila našem timu kao volonterka nakon što je sudjelovala na Erasmus+ treningu za trenere u Latviji gdje je učila kako koristiti jedrenje kao metodu doživljajne pedagogije u radu s mladima. Kasnije je obogatila svoje znanje o iskustvenom učenju i na treningu za trenere “Love every challenge” u organizaciji OB-a Hrvatska. Zahvaljujući specifičnim znanjima i vještinama koja je stjecala tijekom studiranja socijalne pedagogije, pohađanja edukacije iz psihoterapije te rada u Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb, uspješno usmjerava grupnu dinamiku i procese učenja tijekom OB programa. Tijekom 2018. završila je alpinističku školu i od tada je aktivna u HPD-u Željezničar. Osim penjanja, uživa u ronjenju i rukometu. Od ove godine vodi Zakladu Reach for Change Hrvatska, gdje aktivno pruža podršku društvenim poduzetnicima koji provode projekte s ciljem poboljšanja života djece.

Marija Mažić

Ured i instuktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko

Ured i instruktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko

Odbor za sigurnost

Vladimir Mesarić – Dado

Predsjednik odbora za sigurnost

Dado, stup i jedan od osnivača HŠOB, posvetio je većinu života razvoju hrvatske alpinističke i penjačke zajednice te osnivanju HŠOB-a. Dado je gorski vodič sa međunarodnom licencom (IFMGA) i međunarodni planinski vodič (UIMLA).

Bio je član uspješne ekspedicije na vrh svijeta 1979. g. koja je savladala Zapadni greben Mt. Everesta – prvenstvenim usponom. Sudjelovao je i u prvenstvenom usponu na Ingolfsfjaeld na istočnoj obali Grenlanda, bio na vrhu Pik Komunizma i vodio uspješnu skijašku ekspediciju na Kang Guru u nepalskoj Himalaji.

Radio je kao instruktor na školi za gorske vodiče u Manangu, Nepal, organizirao je pohode na „Sedam vrhova“, popeo se i na Aconcagua-u, Elbrus, i Kilimanjaro.

Član je Hrvatske gorske službe spašavanja i instruktor kao i član delegacije HGSS-a u IKAR–u – međunarodnoj asocijaciji gorskih službi spašavanja. Dado je uspostavio većinu programskih i sigurnosnih procedura u HŠOB-u.

Vladimir Mesarić – Dado

Ozren Pleše

Član odbora za sigurnost

Ozren Pleše, jedan od osnivača Hrvatske škole Outward Bound, koji je obnašao i funkciju potpredsjednika udruge te bio aktivan instruktor, danas je član Sigurnosnog Odbora.

Ozrenov široki raspon znanja iz područja mapiranja, GIS-a, terenskog rada, nadopunjuje njegovo bogato iskustvo u vođenju grupa, organizaciji i menadžmentu outdoor programa i projekata kao i specifične vještine podmorskih istraživanja, ronilačke licence i niz ostalih certifikata i usavršavanja.

Bitno je spomenuti dugogodišnji Ozrenov angažman kao spasioc, instruktor, trener za instruktore i procjenitelj rizika pri Hrvatskom Crvenom Križu. Na temelju svega navedenog, lako je zaključiti zašto je upravo Ozren neizostavna podrška radu našeg Sigurnosnog odbora.

Ozren Pleše

Marin Lukas

Član odbora za sigurnost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Marin Lukas

Nikola Derežić

Član odbora za sigurnost

Nikola uspješnu karijeru u području informatike i programiranja, nadopunjava jednako uspješnim bavljenjem alpinizmom i penjanjem. Iskusni član Sigurnosnog Odbora Hrvatske škole Outward Bound, izabran je i pozvan u isti upravo zbog svojeg velikog iskustva u području alpinizma.

Kao dugogodišnji član alpinističkog odsjeka hrvatskog planinarskog društva Željezničar, većini je poznat upravo po vođenju alpinističkih škola.

Temeljitošću, točnošću i bavljenjem bitnim detaljima, Nikola je izučio nekoliko generacija alpinista, uvijek imajući na prvom mjestu sigurnost i sigurnosne procese i procedure što ga čini idealnim članom našeg Sigurnosnog odbora.

Nikola Derežić

Ured i instuktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko

Ured i instruktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko

Starateljski Odbor

Damir Begović

Predsjednik starateljskog odbora

Damir Begović, član Starateljskog Odbora Hrvatske škole Outward Bound, dugi niz godina snažna je potpora našem radu.

Danas savjetnik uprave Elke, donedavno direktor Elke, ima iza sebe preko 40 godina radnog iskustva – od INA Inženjeringa 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, preko INA Projekta, Elektroprojekta, HEP-a i Ingre do Croduxa i Elke.

Damir Begović

Stanimir Vuk-Pavlović, Vuk

Član starateljskog odbora

Vuk je rođen u Zagrebu, ali već trideset godina živi u Rochesteru, Minnesota.

Tijekom Domovinskog rata predvodio je najveću privatnu akciju slanja medicinske pomoći iz Sjeverne Amerike u Hrvatsku. Potaknut poslijeratnim problemima branitelja i njihovih obitelji, s Lovorkom i Dadom osniva Hrvatski školu Outward Bound. Prvi je predsjednik starateljskog odbora OBC čiji je i danas član.

Po zanimanje znanstvenik, Vuk je strastveni zaljubljenik u prirodu. Planinar od četvrte godine, bivši maratonac koji danas ipak više vremena provodi na biciklu, te strastveni ronilac već gotovo četrdeset godina.

Potaknut Lovorkinim primjerom, Vuk podučava ronjenje kao PADI „Professional Association of Diving Instructors“ instruktor te i sam dalje kao polaznik sudjeluje u naprednim tečajevima ronjenja.

Stanimir Vuk-Pavlović, Vuk

Dr. Egidio Čepulić

Član starateljskog odbora

Egidio Čepulić, dugogodišnji član udruge i snažna podrška našem radu, član Starateljskog Odbora, ugledni liječnik primarijus onkolog, profesor, član niza društava, saveza, savjeta, zborova, te povjerenstava ne samo u Hrvatskoj već i na međunarodnoj razini, bogatstvom znanja i iskustava stečenih kroz cjeloživotnu karijeru, brojna usavršavanja diljem Europe i šire, dobitnik je mnogih priznanja i odlikovanja.

Egidio je također bio aktivan u Sindikatima, gradskim vijećima i odborima. Svojim nadasve korisnim savjetima temeljenim na opisanom bogatstvu znanja i iskustava, doprinosi mnogim aspektima rada Hrvatske škole Outward Bound.

Dr. Egidio Čepulić

Olivija Jakupec

Članica starateljskog odbora

Olivija je imenovana direktoricom Podravkina poduzeća u Rusiji 1997. gdje je radila na osnivanju poduzeća te postavljanju poslovnog modela Podravke na ruskom tržištu.

2001. godine vraća se u Koprivnicu i preuzima poslove direktorice Službe za komuniciranje s tržištem Podravke d.d.

2004. godine počinje raditi u Nexe Grupi kao direktorica Nexe u BiH.

Od 2007. radila je kao pomoćnica direktora podružnice Jadranskog osiguranja u Koprivnici. Vraća se u Podravku 2012. godine na mjesto članice Uprave.

Usavršavala se u međunarodnoj poslovnoj školi Center, Brdo kod Kranja, a završila je i MBA, Cotrugli Business School. Aktivno koristi engleski i ruski jezik.

Predsjednica je NO Rukometnog kluba Podravka Vegeta , Koprivnica.

Olivija Jakupec

Lucijan Koržinek

Član starateljskog odbora

Lucijan Koržinek, član Starateljskog odbora Hrvatske škole Outward Bound, inženjer građevine, izniman stručnjak s izuzetno velikim brojem uspješnih građevinskih projekata iza sebe, također je bio aktivan sportaš odmalena.

Skijaš i kasnije učitelj skijanja, hokejaš, vaterpolist, plivač a najviše se ističu njegova dostignuća u judu – osvojio državno prvenstvo, osvojene srebrne i brončane medalje sa prvenstva bivše države u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, zlatne medalje sa prvenstva Hrvatske.

Uspješne stručnjake u svojoj profesiji često prate i iznimna sportska postignuća za što je Lucijan odličan primjer i uzor mladim generacijama.

Lucijan Korzinek

Roman Danko

Član starateljskog odbora

Roman Danko, član Starateljskog odbora Hrvatske škole Outward Bound, sociolog je s iskustvom rada u neprofitnom, profitnom i javnom sektoru.

Danas je suosnivač i direktor kompanije CO2cut i upravitelj zadruge Humana nova Zagreb.

U vrijeme Domovinskog rata, Romanovim zaslugama osigurane su velike vojne i humanitarne pomoći.

Iza Romana je i bogato novinarsko iskustvo, a kao ljubitelj jedrenja i pustolovnih aktivnosti te nesebičnog rada za zajednicu prirodan tijek je bilo i Romanovo uključenje u rad Hrvatske škole Outward Bound.

Roman Danko

Ured i instuktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko

Ured i instruktori

Baci oko

Odbor za sigurnost

Baci oko

Starateljski odbor

Baci oko