Sigurnost

Sigurnost na terenu za sve uključene – polaznike, osoblje i nastavnike u pratnji – naš je prioritet. Znamo da bez sigurnosti nema ni učenja.

 

80 godina iskustva programa u prirodi

Aktivnosti iskustvenog učenja u prirodi izvodimo po najstrožim sigurnosnim procedurama koje proizlaze iz više od 80 godina rada Outward Bound centara u svijetu. Pomoću njih polaznicima omogućujemo najveću razinu fizičke i emocionalne sigurnosti na našem programu.

Outward Bound International, svjetska mreža organizacija iskustvenog učenja u prirodi, redovito provjerava naš sustav sigurnosti te nas prilikom Programske kontrole savjetuje o najboljim praksama drugih centara u svijetu. Tako je osim unutarnje osigurana i vanjska kontrola kvalitete programa i opreme.

Punopravna licenca koju ponosno nosimo od 2016. godine garantira da naša organizacija udovoljava svim kriterijima kvalitete i sigurnosti za koje stoji međunarodno ime Outward Bound.

Odbor za sigurnost

Naš Odbor za sigurnost sastavljen je od članova udruge i vanjskih suradnika s bogatim iskustvom u outdoor disciplinama: alpinizam, planinarenje, speleologija i kajakarenje.

Ponosni smo da je predsjednik našeg Odbora za sigurnost Vladimir Dado Mesarić, jedan od najiskusnijih hrvatskih alpinista s oko pola stoljeća iskustva u pripremi, vođenju i izvedbi ekspedicija u visokim planinama diljem svijeta, uključujući poznatu ekspediciju na Mt. Everest 1979. godine.

Odbor kontinuirano radi na uspostavljanju, zapisivanju i revidiranju sigurnosnih procedura i dokumenata. Stalni članovi Odbora se kod donošenja procedura i procjene rizika savjetuju i s kolegama iz HGSS-a te liječnicima hitne medicine.

Pogledajte odbor za sigurnost

Outward Bound instruktori – najvažnija karika u lancu

Da sigurnosne procedure zaista i služe minimiziranju rizika na programu odgovorno je osoblje na terenu – Outward Bound instruktori, instruktori-specijalisti i logističari.

Kandidati za instruktore nakon selekcijskog postupka, pri kojem evaluiramo njihovo prethodno iskustvo u aktivnostima u prirodi kao i pedagošku kompetenciju, prolaze tečaj koji je razvio OBC.

Instruktori tijekom svojem rada imaju priliku i obvezu kontinuirano se usavršavati pomoću raznih tečajeva unutar i van organizacije o svim aspektima provedbe iskustvenog učenja u prirodi.

Pogledajte instruktore

Pretplati se na naš newsletter i prvi primaj obavijesti o našim aktivnostima!