Godišnji izvještaji i statut

Ovdje možete pročitati neke od naših godišnjih izvještaja te se upoznati s našim 10-godišnjim radom i nastojanjima da mijenjamo živote našeg najvećeg bogatstva – mladih ljudi!

Od entuzijastične skupine volontera i pionira na području iskustvene edukacije u prirodi, napredovali smo do respektabilne profesionalne organizacije koja je predvodnik na polju neformalne edukacije u Hrvatskoj kao i izvrstan primjer poslovanja u neprofitnom sektoru. Obzirom da su naša vizija i misija usmjereni su na budućnost naše djece i izgradnju boljeg društva, bez sumnje, otvorene su nam sve mogućnosti i prilike za daljnji rast i napredovanje. Postignućima proteklih 10 godina smo to i pokazali.

Zahvaljujemo svima koji su ikada bili i jesu uključeni u rad naše organizacije jer i najmanji uloženi komadić vašeg vremena i truda pomogao je promijeniti nečiji život, pomogao je otkriti jedan novi svijet, jednu novu snagu i kao takav biti će zauvijek zapamćen.

Godišnji izvještaji

Za razvoj Hrvatske škole Outward Bound, 2014. godina bila je vrlo značajna.

Napravili smo velik iskorak prema samoodrživosti organizacije, povećali broj profesionalno zaposlenih osoba, realizirali 1. fazu obnove Edukacijskog centra u Velikom Žitniku, uspostavili stabilan sustav financiranja iz EU fondova kroz Erasmus+ projekte, uspostavili suradnju s drugim OB školama u Europi, te znatno povećali broj programa i polaznika.

Najviše smo ponosni na kvalitetu izvedbe naših programa koji ostavljaju dubok dojam i mijenjaju na bolje živote naših polaznika čemu svjedoče njihova iskustva i doživljaji. Upravo zato, naša dugoročna strategija razvoja usmjerena je na razvijanje mogućnosti i podrške sudjelovanja što većem broju hrvatske djece i mladih i uključivanje u obrazovni sustav.

Posebno želim zahvaliti našem predanom i vrijednom osoblju i volonterima bez kojih se ništa ne bi ostvarilo, te svima koji su prepoznali naše vrijednosti i kvalitete te nas podržavaju u ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Lovorka Šimunec, predsjednica
Preuzmite izvještaj

Godina 2013. bila je značajna u razvoju HŠOB po sljedećem:

Zaposlene su 2 osobe u administraciji udruge za razvoj marketinga i prodaje, te unapređenje kvalitete naših programa.
Izvedena 2 programa koja je HŠOB samostalno financirao za našu djecu:

  • 8-dnevni ”Velebitska pustolovina” i jednodnevni program u Žitniku
  • Nastavljeni su radovi na obnovi
  • Nastavnog središta u Velikom Žitniku u Lici.
Preuzmite izvještaj

Statut

Preuzmite statut

PDF | 1,3 Mb | 15 stranica