Proljetna pustolovina

Izađi iz svoje zone komfora. Osvoji planinske vrhove, istraži dubine špilje i doživi pravu pustolovinu na 5-dnevnom ekspedicijskom programu u Lici!
 

Za koga je program?

Prijaviti se mogu mladi iz Hrvatske i oni koji dobro govore hrvatski u dobi od 13 do 17 godina.

Prijavljene polaznike ćemo unaprijed podijeliti prema dobi na mlađu i stariju grupu.

Proljetna pustolovina 2021
Svatko program doživi na svoj način. Ja sam ga doživjela kao mjesto gdje iza svake kiše dođe sunce, gdje iza svakog truda dođe nagrada i uspjeh. Kao nešto najbolje.
Tania, 15
Image

Što mogu naučiti na programu?

Program smo osmislili kako bismo te smjestili izvan predvidljive svakodnevice i suočili s novim i izazovnim situacijama. Pružit ćemo ti uzbudljiv doživljaj u prirodi i potaknuti te na otvorenost prema novim iskustvima.

Outward Bound program nije samo zabava, već i prilika da kroz vlastito iskustvo upoznaš sebe na neposredniji način, razviješ samopouzdanje, samostalnost i ustrajnost.

Radeći u timu, imat ćeš priliku izražavati vlastito mišljenje, dogovarati se, pomagati si međusobno, ali planirati i preuzeti odgovornost za uspjeh ekspedicije. Sve što ćeš doživjeti i naučiti na programu imat ćeš prilike ponijeti sa sobom u svakodnevni život te iskoristiti u izazovima svakodnevice.

Proljetna pustolovina 2021

Što ćemo raditi na programu?

Program počinje i završava u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku, ali između toga ćeš u potpunosti uroniti u prirodu! Očekuje te višednevna ekspedicija na kojoj ćete se samostalno orijentirati s kartom i kompasom, postavljati kamp, kuhati večeru na vatri i osvajati planinske vrhove i podzemne dubine!

Naravno, svaka grupa je drugačija, a iskustvo programa ovisit će o vašoj motivaciji, vremenskim prilikama i procjeni instruktora.

Zanima te kako izgleda tipičan dan na OB ekspediciji?

Saznaj na našem blogu!
Krenimo u pustolovinu!

Koliko košta sudjelovanje?

Cijena 5-dnevne Proljetne pustolovine iznosi 330 eura. Sudjelovanje dvoje polaznika iz istog kućanstva ukupno košta 560 eura.

Iskoristite early bird popust do 15.3.2024. po cijeni od 295 eura!

Participaciju možeš podmiriti u ratama, a podatke za uplatu primit ćeš zajedno s obavijesti da si primljen/-a na program.

Proljetna pustolovina

Gdje i kada počinje program?

Program počinje 2.4.2024. u 11h u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku – Veliki Žitnik 17, Klanac.

Prijevoz do centra trebaš organizirati samostalno i javiti nam kada i kako dolaziš.

Ako dolaziš javnim prijevozom – autobusom ili vlakom – javi nam predviđeno vrijeme dolaska u Gospić, kako bi te naš logističar mogao dočekati i prevesti do centra.

Program završava 6.4.2024. nakon ručka, u 14h.

Edukacijski centar Veliki Žitnik

Informacije za roditelje

Outward Bound programe temeljimo na metodama iskustvenog učenja u prirodi i doživljajnoj pedagogiji. Prema tom pristupu, polaznike smještamo u izazovno okruženje izvan svakodnevice, ali im pružimo dovoljno podrške kako bi razvili samopouzdanje, samostalnost i odgovornost.
Budući da polaznici na program ne nose mobitele, javit ćemo vam broj telefona na koji ćete moći nazvati voditelja programa u centru i saznati novosti o tijeku programa. Međutim, nije predviđeno da komunicirate s polaznicima za vrijeme programa.
Ljetna pustolovina 2021

Sigurnost

Naš prioritet prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora.

Sigurnosne procedure na OB programima propisuje i provjerava naš Odbor za sigurnost te one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

Programe smo prilagodili epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Iz tog razloga polaznici će sve dane i noći programa provesti na otvorenom, a edukacijski centar stoji na raspolaganju u slučaju iznimno nepovoljnih vremenskih prilika.

Prijave

Požuri i prijavi se što prije jer su mjesta ograničena!

Ispuni prijavnicu!