osvrt obc polaznice

„Možda niste toga svjesni, ali ovime ste većini nas promijenili živote, naravno, svakome u drukčijoj mjeri“

Outwardb Iskustvo Komentirajte

Osvrt polaznice OBC „Ljetne škole Nikole Tesle“

Hrvatska škola Outward Bound ovog ljeta uz klasične Outward Bound programe iskustvenog učenja u prirodi uz podršku Rotary kluba Zagreb održava dvije besplatne „Ljetne škole Nikole Tesle“.

Desetodnevni edukacijski program, osim Outward Bound ekspedicije, uključuje i posjet rodnoj kući A.Starčevića kao i memorijalnom centru Nikole Tesle te predavanje prof. dr.sc. Tome Antičića- ravnatelja instituta Ruđera Boškovića.

osvrt obc polaznice 2

U nastavku možete pročitati pismo polaznice prve “Ljetne škole Nikole Tesle” iz kojeg je vidljivo da uz stjecanje novih vještina i učenja u prirodi, smijeha, zabave i divnih uspomena nije nedostajalo!

Draga OBC ekipa,

Hvala Vam na ovom prekrasnom iskustvu! Drago mi je da još uvijek postoje osobe kojima je stalo do nas djece i koje nas potiču da krenemo u potragu za onim što se ne može dodirnuti ni kupiti, za nečim što je puno vrijednije. Možda niste toga svjesni, ali ovime ste većini nas promijenili živote, naravno, svakome u drukčijoj mjeri. Tu smo pronašli sreću u svakoj ‘provali’, tuđem osmijehu, odmoru u hladu, paljenju vatre i promatranju zvijezda (i u zadnjoj konzervi tune J). Dobili smo priliku probati stvari koje sami vjerojatno ne bi nikada i shvatili da su toliko zanimljive da izazivaju ovisnost (hvala ti Igore što nas nisi pustio da umremo!).

Unatoč umoru i iscrpljenosti ipak smo uspjeli, što je za nas veliki korak i strašno se ponosimo time. Najveće zasluge idu Marku i Andrei, instruktorima, koji su nas naučili teoriju primijeniti u praksi te nam pokazali da stvari u životu ne idu uvijek glatko i po planu, ali da uvijek ima mjesta za ispravak. Da ne zvuči to tako formalno i ‘ispeglano’, super smo se zabavili, stvarno jesmo. Bilo je smijeha do suza (većinom zbog Krešinih ljubavnih ispada) i pjevanja cijele dane. Moram priznati da je povratak u Centar bio gorko-sladak – nedostajale su nam wc školjke i tuševi, ali nevjerojatno je koliko se čovjek navikne na prirodu i koliko avanture izazivaju ovisnost. Nadam se da će me ta ovisnost vratiti na program i sljedeću godinu (ekipa se slaže sa mnom) i da ovo nije zadnji pozdrav.

S ljubavlju,
Xoxo Rebeka Jana Bačani
28.6.2017., srijeda

Nestrpljivo očekujemo dojmove polaznika druge „Ljetne škole Nikole Tesle“!

osvrt

osvrt

osvrt

Još bi vas moglo zanimati

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *