Ljetna pustolovina „Outward Bound edukativni programi za djecu i mlade“

Ljetna pustolovina „Outward Bound edukativni programi za djecu i mlade“

Outward Bound Sufinancirani programi Komentirajte

5. – 12. srpnja 2019., Veliki Žitnik, Lika

Hrvatska škola Outward Bound Vas poziva na sudjelovanje u aktivnostima neformalne edukacije kroz sportske i pustolovne izazove u prirodi.

Drugačije okruženje

Ovaj program je izvrsna opcija za mlade da provedu dio ljetnih praznika u kvalitetnom okruženju i nauče više o svojim sposobnostima, osobnoj odgovornosti i timskom radu te steknu nova prijateljstva i lijepe uspomene.

Program u sklopu projekta „Outward Bound edukativni programi za djecu i mlade“ financijski podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na program se mogu prijaviti mladi od 13 do 18 godina starosti. Program će se provoditi u dvije grupe koje će biti podijeljene prema dobi.

Ciljevi programa

 • razvoj samopouzdanja i samopoštovanja
 • razvoj ustrajnosti
 • poboljšanje komunikacijskih vještina
 • preuzimanje odgovornosti za sebe, svoju zajednicu i prirodu
 • razvoj sposobnosti za suradnju i uspješno djelovanje u grupi
 • uvažavanje razlika među pojedincima, sposobnost poštivanja dogovorenih pravila

Sadržaj programa

 • sociodinamičke vježbe i vježbe komunikacije
 • ekspedicija – orijentacija i kretanje kroz prirodu
 • postavljanje i raspremanje prenoćišta
 • pripremanje hrane
 • vježbe na niskom i visokom uževlju
 • rješavanje problemskih zadataka
 • ciljane igrice utkane u svakodnevne obaveze

Metoda

Programi osobnog razvoja temelje se na metodama iskustvenog učenja u prirodi, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevnog života te ga suočava s novim, nepoznatim situacijama u prirodnom okruženju.

Program je pažljivo osmišljen da pruži maksimalno iskustvo i stvori pozitivan stav prema rješavanju problema ili suočavanju s nepoznatim situacijama. Cilj je vještine naučene na programu prenijeti i primjenjivati u budućnosti u svakodnevnom životu.

Ljetna pustolovina „Outward Bound edukativni programi za djecu i mlade“

Plan programa?

Planirani program podložan je promjenama uvjetovanim vremenskim prilikama i sposobnostima i motivaciji samih polaznika, te sigurnosnoj procjeni instruktora.

Što ponjeti?

Svi sudionici na program trebaju ponijeti 50kn koji se predaje logističaru kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u Školi prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima se vraća depozit na kraju programa.

Tehnički detalji

Točka okupljanja sudionika je edukacijski centar u Velikom Žitniku. Nakon dolaska sudionicima se izdaje potrebna oprema, a višak stvari i tzv. distraktori ostaju na sigurnom u edukacijskom centru. Program je ekspedicijskog karaktera, što znači da je predviđeno da se četiri noći programa spava na otvorenom u bivku – zaklonu sličnom šatoru. Hranu osiguravamo mi, a pripremaju je polaznici.

Sigurnost

Prioritet Hrvatske škole Outward Bound prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora.

Sigurnosne procedure proizlaze iz velikog iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International, vodeći se principima da nitko ne dođe u priliku da se ozlijedi, povrijedi emocionalno ili da oslabi svoj društveni položaj.

Prijave

Prijave su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *