Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Ljetna pustolovina 2021.

Outward Bound Novosti Komentirajte

Nakon još jednog proljeća pod epidemiološkim mjerama i prikovani uz ekrane – jedva se čekamo ponovo družiti u prirodi! 😎

I ti se veseliš ljetu i nekim novim doživljajima u offline svijetu?

E pa na pravom si mjestu. 😉

I ove godine organiziramo Ljetnu pustolovinu – Outward Bound ekspedicijski program za mlade.

I pozivamo te da se što prije prijaviš jer mjesta su ograničena!

Program ćemo održati u Velikom Žitniku, u Lici, od 25. do 31. srpnja 2021.

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Na Ljetnu pustolovinu se mogu prijaviti mladi iz Hrvatske u dobi od 13 do 17 godina. Na početku programa ćemo polaznike podijeliti u mlađu i stariju grupu.

Zašto da odem na Ljetnu pustolovinu?

Outward Bound program je istodobno izazov za tijelo i um, ali i odlična zabava.

OB Ljetna pustolovina je izvrsna prilika da dio praznika provedeš u drugačijem okruženju, otkriješ svoj potencijal kroz izazovne aktivnosti u prirodi i stekneš nezaboravne uspomene. Osim što će biti prilika za druženje i stjecanje novih prijateljstava, na programu možeš naučiti puno o sebi i drugima.

Tijekom 7 dana boravit ćeš u prirodi i okušat se u raznim aktivnostima – od podizanja kampa i kuhanja na vatri, orijentiranja pomoću karte i kompasa pa sve do sportskog penjanja na stijeni i istraživanja dubina špilje.

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

“Super iskustvo. Puno sam naučila i upoznala dosta različitih ljudi s kojima sam se super povezala i jako mi je drago da sam išla. Preporučila bi svima koji se žele malo maknuti od civilizacije i žele naučiti nešto novo.”Lana, 16

Autentična pustolovina u prirodi

Kao grupa bit ćete potpuno odgovorni za uspjeh ekspedicije:

hranu i opremu za kamp nosit ćete u svojim ruksacima, dogovarat ćete se koji put na karti odabrati i na kojem mjestu prijeći rijeku.

Čeka te i pravi digitalni detox – na programu polaznici ne koriste mobitele i druge tehnološke uređaje kako bismo zajedno doživjeli ovu pustolovinu u potpunosti – offline!

Osim što ćeš iskusiti pravo preživljavanje u prirodi, naučit ćeš i kako surađivati s drugima, dogovarati se, prilagođavati, ustrajati kada je teško i pokazati suosjećanje. U svakodnevnom večernjem krugu razgovarat ćete o dogodovštinama dana i imat ćeš priliku izraziti svoje mišljenje o svemu što ste doživjeli.

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Outward Bound je intenzivno i potpuno drugačije iskustvo koje ćeš dugo pamtiti, a spoznaja da možeš puno više nego što misliš da možeš osnažit će te i u svakodnevici.

“Svatko program doživi na svoj način. Ja sam ga doživjela kao mjesto gdje iza svake kiše dođe sunce, gdje iza svakog truda dođe nagrada i uspjeh. Kao nešto najbolje.”Tania, 15

Kakav je plan?

 

Planirani program podložan je promjenama uvjetovanim vremenskim prilikama i sigurnosnoj procjeni instruktora.

Zanima te kako izgleda tipičan dan na OB ekspediciji? Saznaj na našem blogu!

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Što moraš pripremiti?

Program počinje u  OBC Edukacijskom centru u Velikom Žitniku – Veliki Žitnik 17.

Polaznici sami organiziraju svoj prijevoz do centra. Ako dolaziš javnim prijevozom – autobusom ili vlakom – javit ćeš nam predviđeno vrijeme dolaska u Gospić, tako da te naš logističar može dočekati na kolodvoru.

Nakon dolaska izdat ćemo ti potrebnu opremu za ekspediciju, a višak stvari i tzv. distraktore ostavit ćemo na sigurnom u Edukacijskom centru.

Nije potrebno nositi dodatnu hranu na program! Svu ekspedicijsku hranu osiguravamo mi.

*Vreću i podlogu za spavanje, ekspedicijski ruksak i čeonu lampu možeš posuditi bez dodatnog troška od OBC-a kada dođeš u centar.

Svi sudionici na program trebaju ponijeti 50kn koje se predaje logističaru kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u edukacijskom centru prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima vraćamo depozit na kraju programa.

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Koliko košta sudjelovanje u programu?

Puna cijena 7-dnevnog programa je 2.100,00 kn.

U to su uključeni hrana, smještaj, sve aktivnosti, najam opreme, pratnja instruktora tijekom 24 sata svih dana programa i osiguranje od nezgode.

Za dva polaznika iz istog kućanstva ukupna cijena sudjelovanja je 3.500,00 kn.

Može li se participacija platiti u ratama?

Da, moguće je participaciju uplatiti u ratama, i to najkasnije do 30. 9. 2021.

Za polaznike koji uplate prvu ratu od 300 kn do 30. 5. 2021. nudimo sniženu early bird cijenu programa – 1.900,00 kn!

Podatke za uplatu poslat ćemo ti zajedno s obavijesti da si primljen/a na program.

Za roditelje

Outward Bound programe doživljajne pedagogije temeljimo na metodama iskustvenog učenja u prirodi.

Program smo osmislili na način da polaznike smještamo izvan udobne i predvidljive svakodnevnice. U takvom okruženju moraju se suočiti s novim, nepoznatim situacijama koje ih potiču da razviju nove vještine i spoznaje o sebi i svojoj okolini.

Cilj nam je našim mladim polaznicima pružiti intenzivno iskustvo i potaknuti ih na otvorenost prema novim doživljajima. Pomoći ćemo im da razviju samopouzdanje i pozitivan stav prema suočavanju s izazovnim situacijama.

Znamo da roditelji prije prvog Outward Bound programa djeteta imaju brojna pitanja, pa smo već unaprijed pripremili odgovore na ona najčešća. 😉

I jedna važna napomena za kraj:

Budući da polaznici tijekom programa ne nose sa sobom mobitele, roditelji će pozivom na broj voditelja programa na terenu moći dobiti informacije o polaznicima i tijeku programa, ali nije predviđeno da kontaktiraju same polaznike.

Sigurnost

Naš prioritet prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora.

Ljetna pustolovina 2021. – otvorili smo prijave!

Sigurnosne procedure na OB programima propisuje i provjerava naš Odbor za sigurnost te one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

Programe smo prilagodili epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Iz tog razloga polaznici će sve dane i noći programa provesti na otvorenom, a edukacijski centar stoji na raspolaganju u slučaju iznimno nepovoljnih vremenskih prilika.

Prijave

Prijave su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Podijelite članak s prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *