Iskustva polaznika
Nastavnici, školarci, mladi i odrasli o iskustvima u OBC programima
 

Iskustvo prof. Gašljević na 8-dnevnom OBC programu

Škole
Nastavnik
... program pruža nesvakidašnje iskustvo, omogućava razvoj samopouzdanja svakog pojedinca, potiče suradnju i međusobno uvažavanje, a bez ikakvih preduvjeta i očekivanja od polaznika osim vlastite motivacije.
Margareta Gašljević, prof., volonterka na 8-dnevnom programu
Podijelite članak s prijateljima!

Volontirala sam u ovogodišnjem osmodnevnom Outward Bound programu koji se održao na Ćićariji 28. ožujka – 4. travnja 2015.

Motivacija za sudjelovanjem bila je višestruka: povezivao se boravak u prirodi i rad s mladima, a isto nije isključivalo i mogućnost da sobom povedem i psa što mi je bilo od iznimne pomoći te olakšalo vlastito organiziranje. Zaintrigirala me prilika, za mene novog oblika iskustvenog učenja, koja će mi omogućiti daljni profesionalni rast, a pritom dati vidljivu povratnu informaciju. Rezultati su nadmašili moja očekivanja.

Sigurna sam da bi svakom pedagoškom djelatniku koristilo slično iskustvo u svrhu profesionalnog usavršavanja kao i osobnog rasta bez obzira na vlastite afinitete kad se radi o načinu provođenja slobodnog vremena. Naime, iako s desetgodišnjim iskustvom u obrazovanju, još nisam doživjela ovako brz i djelotvoran učinak učenja (u iznimno kratkom vremenskom periodu), te zavidan uspjeh u stvaranju grupne kohezije davanjem velike odgovornosti svakom pojedincu. Po završetku istog ti mladi ljudi postali su zreliji od onih istih na početku.

Smatram da bi program trebao zaživjeti u svakoj srednjoj školi i ustanovi koja se bavi odgojem djece i mladih jer im pruža nesvakidašnje iskustvo, omogućava razvoj samopouzdanja svakog pojedinca, potiče suradnju i međusobno uvažavanje, a bez ikakvih preduvjeta i očekivanja od polaznika osim vlastite motivacije.

Margereta Gašljević, prof.