Erasmus+

Outward Bound Croatia ima višegodišnje iskustvo u provedbi projekata u području mladih i volontiranja u sklopu Ključne aktivnosti 1 (KA1); ovim aktivnostima mladima pružamo priliku da razviju svoje kompetencije, steknu znanje o drugim kulturama i postanu aktivni članovi svojih zajednica.

Projekti i aktivnosti koji mogu biti financirani od strane Erasmus+ su podijeljeni u tri ključne cjeline: mobilnost pojedinaca KA1, suradnja vezana za inovacije i razmjenu dobrih praksi KA2, i potpora za reformu politika KA3.

OB Hrvatska ima višegodišnje iskustvo u ključnoj aktivnosti KA1; omogućavanje prilika za pojedince da poboljšaju svoje vještine, povećaju mogućnost zaposlenja i steknu svijest o kulturi.

Ove informacije odražavaju isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Erasmus

Erasmus+ programi

Upcoming projects

Nadolazeći projekti

Prethodni projekti

Naši volonteri

Iskustva volontera s EVS-a

 • “Sretna sam jer zbog projekata ‘Colors of Europe’ i ‘Move your EU world’, dvoje francuskih sudionika sada razvijaju vlastite projekte. Osjećam snagu Erasmus+ programa gledajući u te djevojke koje su bile izbačene iz škole i nisu imale pojma što sa svojim životim do prije nekoliko mjeseci.”

  Mathilda Olive – Centar za mlade i sport Korzika, Francuska

 • “Naučio sam naći kompromis s različitim osobnostima i da je svaka osoba na svijetu lijepa i da ne smijemo nikoga osuđivati.”

  Polaznik razmjene mladih

 • “Naučila sam o toleranciji, poštivanju tuđeg mišljenja i kako da budem otvorenijeg uma.”

  Polaznica razmjene mladih

 • “Ovom prilikom želimo Vam se iskreno zahvaliti za realizaciju osmodnevnog programa za mlade pod nazivom „GET EMPLOYED“. Na programu iz naše ustanove, točnije Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik sudjelovala su dva korisnika. Prvotni strah koji su imali, obzirom da je engleski bio jezik komunikacije među polaznicima, brzo je prošao te naši štićenici nose samo dobre uspomene i nove životne vještine. Verbalizirali su zadovoljstvo odlaskom u Samobor jer su tamo puno toga naučili, dobro se zabavili, stekli nove prijatelje i ono što je najvažnije, stekli novo iskustvo. Obzirom da oni dolaze iz institucije mnogo toga im je bilo strano, poput načina provođenja slobodnog vremena, raspolaganja novcem, istraživanja grada i snalaženja u prostoru, timskog rada i uspostavljanja komunikacije među ljudima koje ne poznaju. Svoje iskustvo podijelili su s drugim korisnicima naše ustanove i sve njih potaknuli da se i oni jave na takve ili slične programe.”

  Goran Nikles, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik

 • “Naučio mnogo korisnih stvari o sebi, kako raditi u timu, prihvaćati druge sa svim svojim različitostima. Također, naučio sam o životu i problemima drugih zemalja.”

  Polaznik razmjene mladih

Imaš dodatnih pitanja?

Kontaktiraj nas!