Što će mladi naučiti na Zimskoj pustolovini?

Što će mladi naučiti na Zimskoj pustolovini?

Outward Bound /
27/01/2022 /
  • Mladi
    /

Zimska pustolovina s razlogom je dobila svoje ime. Ovo je pet dana koje će mladi pamtiti čitavog života. Ovih pet dana je tu kako bi im promijenilo način razmišljanja, izgradilo samopouzdanje i dalo jednu sasvim novu perspektivu.

Po čemu je posebna naša ekspedicija?

Potpuna promjena načina života

Danas mladi većinu vremena provode u zatvorenom, i to u društvu tehnologije.

Nakon vremena provedenog sjedeći u školskim klupama, dolaze doma i nastavljaju provoditi vrijeme pred ekranima, bilo da se radi o mobitelu ili računalu. Jedine aktivnosti koje imaju najčešće su one organizirane, dakle grupni treninzi koji se opet odvijaju u dvoranama ili sportskim terenima, daleko od prave prirode.

A znamo da je priroda najbolja učiteljica.

Priroda je ta koja nam može pokazati tko smo mi zapravo, koja nas podsjeća na to što je važno u životu i za što smo sve sposobni. Ono što će mladi na zimskoj pustolovini otkriti je da su zapravo sposobni za puno više nego što su mislili.

Pet dana provedenih u šumovitim prostranstvima Like, bez mobitela i ostalih oblika tehnologije, bez komfora toplih kreveta i tople hrane servirane na tanjurima, a opet je čitava pustolovina ispunjena zabavom, veseljem i avanturama koje se zauvijek pamte. 

U ovih pet dana mladi će doživjeti jedan sasvim drugačiji način života i naučiti lekcije koje će ih osnažiti.

Što će mladi naučiti na Zimskoj pustolovini?

Važnost suradnje i timskog rada

Na zimskoj pustolovini naći će se skupina mladih od 13 do 17 godina koji su do maloprije bili potpuni neznanci. Pred njima će se naći izazovi poput podizanja kampa ili volonterske akcije za pomoć lokalnom stanovništvu koji će im pokazati važnost dogovaranja i prilagođavanja drugima.

U svijetu u kojem je individualnost izrazito naglašena, a suradnja stavljena u drugi plan, Zimska pustolovina uči važnosti timskog rada u svrhu ostvarenja zajedničkog cilja. Upravo će im to postignuće pokazati kako ništa nije nemoguće ako odlučimo dati svoje povjerenje drugima.

Empatija i komunikacija

Još jedna lekcija koju će polaznici naučiti kroz zajedničku suradnju na Zimskoj pustolovini jest važnost empatije i komunikacije. Oni će se ovdje osloboditi okova koje im je nametnuo moderni svijet, oni koji nalažu da je pokazivanje emocija, a naročito suosjećanja, nešto neprimjereno i nepoželjno.

Kroz pomaganje drugima i suradnju upoznat će važnost komunikacije, a lekcije koje će naučiti iznose zajedno u večernjem krugu uz vođenje iskusnih OBC instruktora. Svaki večernji krug oko logorske vatrice, prilika je za iznošenje vlastitog mišljenja, ali i prihvaćanje tuđeg. Upravo su ovo odlike vrhunskih govornika, poduzetnika i svih onih koji će jednog dana mijenjati svijet na bolje.

Što će mladi naučiti na Zimskoj pustolovini?

Snaga i hrabrost

A za promijeniti svijet, ili voditi vlastitim primjerom, potrebno je imati dovoljno snage i hrabrosti. Pet dana provedenih u prirodi, bez tehnologije, na zimskim temperaturama i s brojnim izazovima pred sobom – ovo je pravi izlazak iz zone komfora.

Savladavši te izazove, sudionici će shvatiti koliko snage kriju u sebi, a da je prethodno nisu bili ni svjesni. Upravo će ta spoznaja izgraditi samopouzdanje koje je potrebno svim uspješnim osobama.

Zimska pustolovina je tu kako bi mlade naučila nekim od najvažnijih životnih lekcija. Prijave za ovogodišnji program su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori