Rezultati projekta “Change for all” - individualnog volontiranja Europskih snaga solidarnosti

Rezultati projekta “Change for all” – individualnog volontiranja Europskih snaga solidarnosti

Outward Bound /
15/11/2022 /
  • EU Projekti
    /

Završili smo ovogodišnji projekt individualnog volontiranja u OBC-u na koji smo uključili Miriam Sokolowsku i Weroniku Tessar, volonterke iz Poljske koje su u OBC-u volontirale od veljače do listopada ove godine.

Vero i Mira, kako ih svi znaju, bile su uključene u mnoge aspekte rada naše organizacije, od asistencije u pripremi naših aktivnosti i projekata i uredske administracije u Zagrebu do angažmana s mladima iz cijele Hrvatske u sklopu OBC programa te pomoći u provedbi Erasmus+ razmjena mladih te volonterskih kampova u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku.

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, djevojke su u sklopu svog osobnog projekta izradile e-priručnik “The life of a volunteer” u kojemu su svim mladima zainteresiranim za volontiranje približile svoje iskustvo volontiranja u Hrvatskoj, s idejom da on posluži kao “survival kit” novim volonterima.

Volonterke su prenijele iskustvo o tome kako naučiti osnove hrvatskog potrebne za snalaženje, što doživjeti Zagrebu, kako upoznati prijatelje u novom gradu, koja mjesta istražiti po hrvatskoj obali i podijelile svoje savjete o tome kako što više proputovati i vidjeti na volonterskom budžetu. Volonterke su podijelile i skup besplatnih on-line alata za učenje hrvatskog.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori