„Outward Bound u službi zajednice 2020 - 2023“ - projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

„Promjenom za bolju budućnost“ – projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

Outward Bound /
14/02/2024 /
 • Djeca
  /
 • Mladi
  /
 • Novosti
  /
 • Sufinancirani programi
  /

Kao organizacija koja od početka radi na osnaživanju mladih smanjenih mogućnosti, iznimno nam je važno djeci i mladima koji se nalaze u sustavu socijalne skrbi pružiti mogućnost sudjelovanja u Outward Bound programima iskustvenog učenja u prirodi.

Svjesni rizika od marginalizacije u kojem se ova djeca i mladi nalaze i nepovoljnih socio-ekonomskih uvjeta u kojim odrastaju, našim programima pružamo im dodatnu podršku kako bi ostvarili svoje potencijale i odrasli u punopravne, aktivne članove društva.

Iz tog razloga razvili smo i trogodišnji program za period 2023. – 2026. “Promjenom za bolju budućnost” koji je nastavak naših trogodišnjih programa „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“ te „Outward Bound u službi zajednice” održanom od 2017 – 2020. Program financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Osnaživanje mladih u sustavu socijalne skrbi

Nakon uspješne provedbe 2 navedena 3-godišnja programa “Outward Bound u službi zajednice” u koji smo od 2017. do 2023. godine uključili čak 923 korisnika sustava socijalne skrbi, resorno Ministarstvo nastavlja priznavati naš rad te je ponovo financijski podržalo ovaj program razvoja i širenja mreže socijalnih usluga u ovom trogodišnjem razdoblju 2023. – 2026. pod nazivom “Promjenom za bolju budućnost”.

Naš cilj je proširiti ponudu dostupnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga kojima se razvijaju kompetencije i osnažuju djeca i mladi u nepovoljnom položaju.

„Outward Bound u službi zajednice 2020 - 2023“ - projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

U programske aktivnosti uključit ćemo:

 • djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi
 • djecu i mlade koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima
 • djecu i mlade s poteškoćama ili poremećajima u ponašanju

Programske aktivnosti

U svakoj godini programa osigurali smo sredstva za provedbu 1-dnevnih i višednevnih Outward Bound programa za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi.

Na taj način, sve aktivnosti će za polaznike biti potpuno besplatne.

Višednevne Outward Bound programe za djecu i mlade provest ćemo tijekom školskih praznika u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku.

Edukacijski centar Veliki Žitnik

1-dnevne programe organizirat ćemo u dogovoru s partnerskim ustanovama na njihovim lokacijama.

Partnerstva

Vrijednost ovih programa dosad su prepoznale čak 23 ustanove socijalne skrbi i udruge udomitelja diljem Hrvatske, koji su se uključili u provedbu kao partneri, a u 2023. oj kao formalni partneri u program su uključeni:

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!