Image

7-dnevni program jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi

Outward Bound /
21/02/2020 /
  • Mladi
    /

I ovog proljeća Outward Bound organizira dva 7-dnevna programa jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi!

Programi će se održati u sljedećim terminima na području Biograda, Šibenika i otoka Kaprije:

1) od 18. do 24.4.2020. i

2) od 25.4. do 1.5.2020.

U svaki program ćemo uključiti 6 sudionika, korisnika centara za socijalnu skrbi ili mladih u sustavu alternativne skrbi. Sudjelovanje na programu je besplatno, a svi troškovi, uključujući prijevoz do Biograda i nazad, bit će financirani uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu 3-godišnjeg projekta „Outward Bound u službi zajednice“. 

Metoda

Kod Outward Bound metode radi se o iskustvenom učenju u prirodi, utemeljenom u doživljajnoj pedagogiji. Program se odvija na jedrilici na području Šibenskog arhipelaga, a s grupom će raditi licencirani Outward Bound instruktor i skiper broda.

7-dnevni program jedrenja za mlade usmjeren je na osobni razvoj i stjecanje profesionalnih vještina.

Stoga će svaki od polaznika u sklopu programa polagati ispit za voditelja brodice B kategorije u lučkoj kapetaniji Šibenik.

U ovom programu jedrenje će biti alat koji će polaznike smjestiti izvan zone udobnosti njihovog svakodnevnog života. Sudionici će se naučiti suočavati s novim i nepoznatim situacijama te učinkovito djelovati u timu. Outward Bound programi jedrenja pomoći će polaznicima da unaprijede svoje organizacijske sposobnosti, komunikacijske vještine i potaknuti ih da preuzmu inicijativu, postave i ostvare svoje osobne ciljeve.

Pročitajte iskustva prethodnih polaznika programa na našem blogu!

Kako bi polaznici bili potpuno uronjeni u sadašnji trenutak i neposredno okruženje na programu, prvog dana predaju sve distraktore i sredstva ovisnosti (mobiteli, elektronička oprema, knjige, stripove, igre, osobne dokumente i novac, cigarete i alkohol). Sve predane stvari popisuju se i vraćaju polaznicima na kraju programa.

7-dnevni program jedrenja za mlade od 16 do 21 godine iz sustava socijalne skrbi

Ciljevi programa

Razvoj inicijative, postavljanja i ostvarivanja osobnih ciljeva

  • Razvoj organizacijskih sposobnosti
  • Razvoj sposobnosti djelovanja u nepoznatim i kriznim situacijama
  • Razvoj sposobnosti učinkovitog djelovanja u timu
  • Razvoj sposobnosti efikasne komunikacije
  • Razvoj sposobnosti koncentracije i fokusa
  • Stjecanje znanja i vještina za upravljanje brodicom
  • Položen ispit za dozvolu za voditelja brodice B kategorije

Logistika programa

Polaznike mogu prijaviti njihovi odgajatelji odnosno socijalni radnici ustanove kojoj pripadaju e-mail upitom na lana.novosel@outwardboundcroatia.com ili pozivom na 091 595 11 78.

Prednost u prijavi imaju novi korisnici programa!

Kako bi pristupili ispitu za voditelja brodice, polaznici moraju imati važeću osobnu iskaznicu.

Polaznici samostalno putuju u Biograd, gdje je mjesto ukrcaja na jedrilicu i početka i kraja programa. Putovanje ćemo planirati u dogovoru s kontakt osobom, a karte za autobus kupit ćemo unaprijed i poslati polazniku i kontakt osobi na e-mail adresu.

Polaznici na program trebaju ponijeti isključivo osobne stvari. Svu potrebnu opremu na raspolaganje stavlja Outward Bound Croatia. Detaljan popis za pakiranje bit će poslan polaznicima tijekom pripreme.

Sigurnost

Hrvatska škola Outward Bound prilikom pripreme i izvedbe programa posebnu pažnju pridaje maksimalnoj sigurnosti polaznika i instruktora. Sigurnosne procedure proizlaze iz velikog iskustva i tradicije međunarodne mreže Outward Bound International, vođene principom da nitko ne dođe u priliku da se ozlijedi, povrijedi emocionalno ili da oslabi svoj društveni položaj.

„Brod je najsigurniji u luci, ali to nije ono za što je stvoren“

– John A. Shed

Ministarstvo za demografiju,...

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori