Priručnik "Positive outdoor expirience" s aktivnostima za rad s djecom i mladima u prirodi

Priručnik s aktivnostima za rad s djecom i mladima u prirodi

Outward Bound /
01/02/2023 /
  • EU Projekti
    /

Sve dobre stvari moraju jednom završiti pa tako i ovaj Erasmus+ projekt pod nazivom “Positive outdoor expirience” s našim partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije u kojemu smo radili na razmjeni iskustava i alata u radu s mladima.

Svaka od organizacija u sklopu ovog projekta ima bogato iskustvo u radu s mladima te je razvila specifične vještine i alate kako bi svojim polaznicima osigurali najbolje moguće iskustvo.

Kako bi ova znanja sačuvali i podijelili sa što širim krugom ljudi sastavili smo jedan mali priručnik u kojem smo opisali neke od alata kojima smo se bavili u sklopu projekta. Iako svi sudionici u projektu koji su pridonijeli izradi ovog priručnika rade s mladima, svaka organizacija ima svoj pristup kao i ciljeve te se to odražava u raznovrsnosti aktivnosti koje su u njemu opisane. Usprkos toj raznovrsnosti sigurno ćete primijetiti i jednu zajedničku crtu – fokus na prirodu. Vjerujemo da je priroda veliki učitelj i da je vrijedi proučavati, poučavati i na kraju čuvati.

Testirajući ove alate i njihovu primjenu uvjereni smo da su oni primjenjivi i šire u procesu obrazovanja mladih te da ih se može uspješno koristiti za različite oblike formalnog i neformalnog obrazovanja.

Ukoliko i sami radite s djecom i mladima, vjerujemo da će vam neki od ovih alata biti korisni. Ako i ne direktno kao aktivnosti onda barem kao inspiracija i svojevrsna baza aktivnosti iz koje možete preuzeti elemente koji su vam od koristi u radu.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori