Konferencija „EVS for All“, 16. 7. 2020.

Konferencija „EVS for All“, 16. 7. 2020.

Outward Bound /
13/07/2020 /
  • EU Projekti
    /

Sa zadovoljstvom najavljujemo uspješan završetak dvogodišnjeg strateškog projekta u sklopu programa Erasmus+ i Europske volonterske službe pod nazivom „EVS for All“ koji smo započeli 2018. godine.

U sklopu projekta proveli smo dugačak niz raznih aktivnosti vezanih za promociju međunarodnog volontiranja, sudjelovanja na projektima mobilnosti za mlade te edukaciju obrazovnog sektora o važnosti nadopunjavanja formalnog obrazovanja neformalnim metodama učenja.

Konferencija „EVS for All“, 16. 7. 2020.

Nakon što smo u dvije godine ugostili četvero volontera iz Sjeverne Makedonije, Italije, Litve i Španjolske, proveli 9 radionica o mobilnosti za mlade diljem Hrvatske, 14 radionica o uključivanju volontera u rad škola i socijalnim vještinama za stručno osoblje škola, posjetili 3 partnerske ustanove i udruge na job shadowingu u Španjolskoj, Armeniji i Finskoj koje se bave radom s mladima i koordinacijom volontera, projekt zatvaramo završnom konferencijom.

Predstavit ćemo ideju i put razvoja projekta, provedbu sa stečenim iskustvima i konačno, rezultate projekta – objaviti publikaciju o projektu i zaključno ugostiti predstavnike partnerskih udruga na panel-raspravi na kojoj ćemo podijeliti iskustva i primjere dobre prakse u radu s dugoročnim volonterima, njihov utjecaj na lokalnu zajednicu.

O životu volontera poslije volontiranja ispričat će nam naša bivša volonterka Julia iz Španjolske koja svoj put nakon volontiranja nastavlja u Zagrebu, koji joj je, kako kaže, postao drugi dom.

Završna konferencija projekta održat će se u suradnji s našom partnerskom udrugom OAZA iz Zagreba u njihovom novootvorenom prostoru „OAZA Joyful Kitchen“, 16. 7. 2020. od 18:00 do 19:30 u Radićevoj 9 u Zagrebu.

Konferencija „EVS for All“, 16. 7. 2020.

Konferencija „EVS for All“, 16. 7. 2020.

Konferencija će završiti prigodnom zakuskom i druženjem u istom prostoru, gdje ćete uživo moći upoznati naše dugoročne volontere, razmijeniti pitanja i iskustva s predstavnicima drugih udruga iz Zagreba i prikupiti dovoljno inspiracije da ili kao udruga započnete novi volonterski projekt ili se i sami okušate u tom izazovu iz kojeg možete izaći samo veći, snažniji i spremniji za nastavak osobnog, društvenog i profesionalnog života punog novih vještina.

Za prijavu i sudjelovanje na konferenciji molimo Vas javite se mailom na ivana.dunder@outwardboundcroatia.com

Vidimo se!

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori