Erasmus plus trening Think Outside The Box

Erasmus plus trening Think Outside The Box

Outward Bound /
23/10/2023 /
  • EU Projekti
    /
  • Mladi
    /

Od 23. do 29. kolovoza 2023. godine organizirali smo naš prvi trening u sklopu dodijeljene Erasmus akreditacije u području mladih. U našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku okupili smo 20 mladih iz 6 različitih zemalja (Hrvatska, Italija, Litva, Latvija, Jordan, Gruzija), pružajući im priliku da uz podršku instruktora unaprijede svoje vještine u radu s mladima te razmjene iskustva.

Tema treninga bila je outdoor pedagogija i iskustveno učenje, a za obradu iste koristili smo se tehnikama preporučenima od strane Outward Bound Internationala. Cilj je bio razviti vještine sudionika u prenošenju znanja i izvođenju aktivnosti s mladima te potaknuti njihov osobni razvoj u područjima poput samopouzdanja, suradnje, komunikacije u timu, timskog rada, kritičkog razmišljanja, izražavanja osjećaja, hrabrosti i upornosti.

Osim stjecanja vještina relevantnih za rad s mladima, sudionici su se susreli s elementima brige o okolišu, budući da smo prirodu koristili kao prostor za učenje. Ovaj program nije samo imao za cilj profesionalni razvoj sudionika, već i poticanje svijesti o održivosti u njihovom svakodnevnom životu.

logo Sufinancira EU
Erasmus +

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori