Activities in nature

Aktivnosti u prirodi

Outwardb Dive - Programi za individualce, Programi Komentirajte

Kada vas odvedemo u prirodu pružiti ćemo vam pustolovinu kroz razne aktivnosti. Penjanje, planinarenje, kajakarenje ili ronjenje zanimljive su i nadahnjujuće aktivnosti u prirodi koje će vam upotpuniti kvalitetu života i inspirirati za nove pothvate.

Planinarenje

PlaninarenjePlaninarenje je osnovna aktivnost boravka i kretanja u planinama. Ono ne podrazumijeva samo fizičku aktivnost, odnosno hodanje i uspon na planinske vrhove već sam način života u prirodi i u skladu s prirodom. Kroz planinarenje učimo i razvijamo čitav niz vlastitih sposobnost kao što su snalažljivost, izdržljivost, ustrajnost, hrabrost, povjerenje, briga za druge i prirodu, razumijevanje svijeta oko sebe, sve što nas u konačnici čini boljim i snažnijim osobama.

Da bismo sigurno boravili u planinama nužno je poštivati određena pravila i savladati određene vještine pomoću kojih ćemo se lakše snalaziti. Orijentacija pomoću kompasa i karte omogućava nam kretanje u pravom smjeru, pronalazak planinarskih staza i osvajanje vrhova. Vrlo je važno naučiti koristiti se kompasom i čitati kartu, te upoznati se s pojmovima poput azimuta, markacija, izohipsa i dr. Sada možete staviti svoj ruksak na leđa i krenuti prema vrhu. Planinarenje jest fizički zahtjevna aktivnost ali kada se stane na sam vrh planine doživljaj je vrijedan svakog napora.

Kada smo naučili naći pravi put krećemo u pustolovinu… Sada na red dolaze vještine preživljavanja u prirodi. Kako složiti prenoćište, odnosno bivak, zapaliti vatru, skuhati obrok na ognjištu i okupiti se uz vatru i zvijezde. Sve to uz druženje i podršku svojih novih prijatelja.

Sportsko penjanje

Sportsko penjanjeSportsko penjanje po stijenama zanimljiva je aktivnost u prirodi koja će vas izazvati do krajnjih granica vlastitih sposobnosti. Snagom svojih ruku i nogu popeti se na vrh stijene izniman je doživljaj i iskustvo. Naučiti ćete služiti se alpinističkom opremom, koristiti užeta, pojas i penjačice te osvojiti jedan ili više sportskih smjerova. Stijene po kojima se penjemo pripremljene su i održavane od strane alpinističkih klubova i Hrvatske gorske službe spašavanja što garantira visok standard sigurnosti.

Nakon toga, ponovo stavljamo ruksak na leđa te se planinarskim stazama spuštamo do mora.

Kajakarenje

KajakarenjeTamo nas čekaju sea kajaci kojima istražujemo obalu. Kajakarenje je vrlo zabavna aktivnost koja nam omogućuje kretanje morem koristeći vlastitu snagu. Veslanjem u kajacima možemo se približiti mnogobrojnim skrivenim i nedostupnim uvalama i plažama te uživati u ljepotama naše obale i mora. Prije početka ekspedicije instruktori će se pobrinuti da savladate vještine veslanja, održavanja u čamcu, sigurnosne postupaka, izvrtanja i spašavanja iz mora. Za ovu aktivnost preduvjet je osnovno znanje plivanja.

Ronjenje

RonjenjeAko ipak vaša znatiželja nadilazi istraživanje obale, možete zaviriti ispod površine mora i doživjeti podvodni svijet. Upoznati ćemo vas sa ronilačkom opremom i zaroniti na 5-10 metara dubine gdje se možete susreti sa raznim životinjama i biljkama (morski ježinac, hobotnica, morski konjic, školjke, puževi i sl.). Ovaj oblik ronjenja zove se ”Scuba discovery” i omogućuje svakome da proba roniti s ronilačkom opremom (boca, regulator, kompenzator plovnosti) uz licenciranog instruktora ronjenja. Ako vas ova aktivnost oduševi možete upisati ronilački tečaj i postati licencirani ronilac.

Outward Bound aktivnosti odvijaju se na prelijepim lokacijama hrvatskih planina i mora.

Želim vidjeti programe!

Podijelite s prijateljima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *